Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 14.11.2023. 11:15
  • Vukovarsko-srijemska, Retkovci

Stožer za obranu hrvatskog sela: Dosta je manipulacija, idemo po svoje na ulice!

Zbijmo redove i pokažimo da nas ne mogu ignorirati, poručuju iz Stožera pozivajući sve da im se pridruže u prosvjedu.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 1.697
  • 239
  • 0

"Idemo po svoje na ulice! Ne tražimo milostinju – tražimo pravdu i rješenja", poručuje Stožer za obranu hrvatskog sela nakon jučerašnjeg pune četiri minute dugog sastanka s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković u Zagrebu.

Tražili su, ponavljaju, jasno "da" ili "ne", vezano za situaciju sa afričkom svinjskom kugom. Navode i da je ministrici rečeno da idu u prosvjede, a da Vlada se može u 5 dana predomisliti i pismeno prihvatiti njihove zahtjeve. Dok ih ne prihvate, s prosvjedima neće stati.

Jer, kažu, traže konkretne odgovore, a ne lažna obećanja i duge razgovore. "Njihova šutnja u Zagrebu je glasan odgovor – prezir prema seljacima", ističu pritom. 

Podsjećaju i na premijerovu arogantnu tvrdnju da mu seljaci neće diktirati kada i gdje će doći na sastanak. Takvo ponašanje, zajedno s ministričinim jučerašnjim manipulativnim pokušajima odugovlačenja i diskreditacijom Stožera, ocjenjuju - jasno pokazuje njihov stav.

Četiri minute sastanka s ministricom. Sad je jasno, slijedi prosvjed poljoprivrednika

Napominju i da su unatoč premijerovom dociranju i njihovom odbijanju da se suoče s seljacima u Retkovcima, ti isti seljaci koje oni sustavno uništavaju, došli u Zagreb o svom trošku.

"Dosta je manipulacije i zanemarivanja. Samo zajedno možemo postići promjenu. Nećemo stati dok se naši glasovi ne čuju, naši zahtjevi ne ispune! Zbijmo redove i pokažimo da nas ne mogu ignorirati", poručuju iz Stožera pozivajući sve poljoprivrednike i građane na sastanak u Retkovce, u srijedu, 15. studenog u 18 sati.


Tagovi

Stožer za obranu hrvatskog sela Prosvjed Dogovor Retkovci Zahtjevi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Treba li sjedište Ministarstva poljoprivrede biti u Osijeku?

1575


Glasova: 816

Da 51,8%

Glasova: 506

Ne 32,1%

Glasova: 253

Svejedno mi je 16,1%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tips&tricks: Ako muku mučite s rovcima (mrmcima) u vrtovima, iskoristite stare plastične posudice od cvijeća, jogurta i sl., izrežite dno i pri sadnji korijen neka bude u posudici, zatrpajte zemljom i nadajte se najboljem :D Mi ovako sadimo... Više [+]