Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU projekt
  • 14.10.2015. 07:15

Virovitički pčelari upotpunjuju svoje znanje

Nekoliko desetaka pčelara i zaljubljenika u tu djelatnost započelo je i s praktičnim dijelom edukacije koju im je grad Virovitica omogućio zahvaljujući EU sredstvima.

Foto: Grad Virovitica
  • 286
  • 38
  • 0

Nakon što je grad Virovitica pozvao pčelare kao i one koji bi željeli nešto više naučiti o pčelama i proizvodnji meda, na edukaciju, započeo je i praktični dio nastave koja se organizira u sklopu projekta Beekeeping revolution.

Projekt je odobren u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava Local employment development initiatives-phase II iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013., a provodi ga nositelj projekta grad Virovitica, zajedno s partnerima, Razvojnom agencijom VIDRA, Industrijsko-obrtničkom školom Virovitica te Pčelarskom udrugom Virovitica. Edukacija će ukupno trajati 120 sati, održava se u Virovitici, a vode je pčelarski stručnjaci.

Strani novac za edukaciju domaćih pčelara

Teme su Biologija, fizionomija i anatomija pčele, bolesti pčela, lijekovi i liječenje, tehnologija rada sa pčelama, medonosno bilje, osnove ekološke proizvodnje, ekonomski temelji pčelarstva i stručne vježbe.

Virovitica ima u planu gradnju regionalne punionice meda

Polaznici će na kraju dobiti certifikat o sudjelovanju. Sljedećih će pak 12 mjeseci, organizatori ovoga programa, razvijati uvjete za pčelarstvo i razvoj proizvodnje meda te drugih pčelinjih proizvoda. Bit će to ujedno i uvod u veliki infrastrukturni projekt Bee Park, u sklopu kojega bi se trebala napaviti regionalna punionica te pogon za preradu meda i proizvodnju ostalih pčelinjih proizvoda. Ukupna vrijednost projekta je 833.367,66 kn, od čega 94,90% novca daje EU, a preostalih 5,1 % osigurava grad Virovitica.

Foto: Grad Virovitica


Tagovi

Virovitica Pčelari Pčele Med Proizvodi od meda Edukacija Praktični dio Nastava Beekeeping revolution VIDRA Medonosno bilje Ekološka proizvodnja Stručne vježbe Certifikat Regionalna punionica Prerada meda Bee Park


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]