Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeeleni četvrtak
  • 13.06.2017. 09:00

Tolušić pomaže pčelarima u plasmanu meda

Tolušić je istaknuo novi Pravilnik o medu gdje svaki med koji dolazi iz uvoza mora biti deklariran. To pčelarima uvelike olakšava jer će se njihov med prodavati kao "med iz Hrvatske".

  • 12.739
  • 1.433
  • 0

Med od bagrema jedan je od najzdravijih i najpopularnijih medova, a ujedno i svojevrstan slavonski brand. Upravo takvim su ga i prikazali pčelari na prošlotjednom Zelenom četvrtku, posvećenom upravo medu koji je opisan kao savršena hrana koja je starija od čovječanstva.

Osječku tržnicu tada je posjetio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u pratnji HDZ-ovog kandidata, a sada već osječko-baranjskog župana Ivana Anušića. U susretu s proizvođačima meda, u okviru Zelenog četvrtka, govorilo se problematici u pčelarstvu, kao i novom Nacionalnom programu poticanja pčelarstva.

Tolušić je istaknuo novi Pravilnik o medu gdje svaki med koji dolazi iz uvoza mora biti deklariran. To pčelarima uvelike olakšava jer će se njihov med na domaćem tržištu prodavati kao "med iz Hrvatske" tako da potrošači mogu biti sigurni da kupuju od hrvatskih proizvođača. Druga važna mjera za zaštitu hrvatskog meda je nova nacionalna ambalaža na kojoj se trenutno radi. U tijeku je izrada i novih Pravilnika o pašnom redu.

Hrvatski pčelari su europski rekorderi po broju košnica u Europi. Imaju ih prosječno 50, dok je prosjek u EU 25!


Tagovi

Zeleni četvrtak Ivan Anušić Tomislav Tolušić


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić