• Parfem od meda
  • 25.09.2016. 12:00

Pčele daju sve - pa i parfem od meda!

Na svjetskom tržištu odnedavno postoji i parfem od meda! Medenu noč (Honey night) plasirao je slovenski pčelar Boštjan Noč.

Foto: Facebook/Boštjan Noč
  • 2.187
  • 108
  • 0

Na svjetskom tržištu odnedavno postoji i parfem od meda! Plasirao ga je dugogodišnji slovenski pčelar Boštjan Noč koji je svoj proizvod "Medena noč" (Honey night) proizveo u suradnji s britanskim poduzećem.

Parfem s notama slovenskog meda, pak, proizvodi u parfemskoj državi prijestolnici - Francuskoj.

Parfem Medena Noč

"Rekli su mi da je to luda ideja, no dogodio mi se klik u glavi da takav proizvod ne postoji na tržištu i odlučio sam ga ostvariti", kaže nam pčelar Boštjan iz Gorenjske Žirovnice objašnjavajući da je Honey night spoj najdragocjenijih cvjetova u vrućim ranim ljetnim večerima, uz blagi prizvuk meda.

Uskoro i muški parfem

Kada je dogovarao realizaciju svoje ideje, dodaje, nikako nije pristajao na ideju da se perfem proizvede na sintetički način već izravno iz prirode, od njegovih proizvoda. Takav će biti i njegov novi parfem koji planira plasirati ove jeseno. Naime, parfem s medom za dame, naglašava, samo je početak njegove dodatne poduzetničke priče jer uskoro planira plasirati i parfem namijenjen muškoj populaciji - od propolisa.

"Proizvodit će se od mojih proizvoda: meda, voska i propolisa", naglašava Boštjan koji je za svoj dugogodišnji uspješan rad dobio i titulu viteza pčela.

No to nije sve; Boštjan Noč ujedno je predsjednik Udruge pčelara Slovenije, ali i autor iznimno čitane knjige "Rojen za čebele" - Rođen za pčelarstvo.

Više informacija o parfemu možete dobiti putem e-mail adrese: [email protected].

Foto: Facebook/Boštjan Noč


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

‪Predstavljanje nacrta Strategije poljoprivrede do 2030 u Osijeku