Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarski priručnik
  • 25.01.2020. 13:30

Objavljena nova knjiga o pčelarstvu sa 100 recepata - darujemo tri komada!

Pčela i čovjek od postanka do danas, pčelinji proizvodi i kako ih koristiti, apiterapija, apiturizam, plasman pčelinjih proizvoda... samo su neke od tema koje su obrađene u knjizi "Pčelarstvo, apiterapija, apiturizam" dr.sc. Gordane Hegić u suradnji s 27 autora. Provjerite kako doći do nje!

Foto: Pixabay/Capri23auto, Geromar
  • 6.778
  • 737
  • 2

Objavljena je prava poslastica za pčelare i one koji to žele postati - priručnik "Pčelarstvo, apiterapija, apiturizam" + Specijalni prilog: 100 recepata za jelo, piće, ljekovite pripravke i kozmetiku na bazi meda. 

Ova knjiga okupila je 27 autora koji su kroz njen sadržaj prvi put u hrvatskom izdavaštvu o pčelarstvu spojili najnovija dostignuća znanosti i učinkovitu praksu iskusnih i uspješnih hrvatskih pčelara i to ne samo na području uzgoja pčela i dobivanja pčelinjih proizvoda već i primjene tih proizvoda i plasmana kroz apiturizam i apiterapiju.

Teme koje su obrađene u priručniku odgovori su na pitanja koje su brojni pčelari najčešće postavljali glavnoj urednici i autorici dr.sc. Gordani Hegić tijekom brojnih predavanja koja je držala u pčelarskim društvima te na tečaju apiterapije koji se protekle tri godine provodi u okviru Hrvatskog apiterapijskog društva.

Saznajte sve o apiinhalaciji, razvijanju poslova u agroturizmu, patvorenju saća...

Autori priručnika su predavači te polaznici tečaja apiterapije, a u svojim tekstovima prenose čitateljima suvremene znanstvene i praktične spoznaje i svoja iskustva ne samo iz pčelinjaka nego i iz pristupa gostima na pčelinjaku u agroturizmu, organizaciji apiinhalacija na OPG-u, o trošarinama za alkoholni ekstrakt propolisa, regulaciji EU o kozmetici s pčelinjim proizvodima, patvorenju saća, kalendaru cvatnje biljaka, planu sadnje medonosnih biljaka u stacionarnom pčelinjaku, uključivanju meda u gastroponudu restorana, terapiji pčelinjim proizvodima, konkretne studije slučaja o razvijanju posla u agroturizmu, proizvodnji dodataka prehrani na bazi pčelinjih proizvoda i plasmanu hrvatskih autohtonih suvrenira, itd.

Agroklub vam poklanja tri knjige!

Na ukupno 488 stranica obrađeno je 38 tema, a knjiga je bogato ilustrirana s preko 200 fotografija.

"Suvremeno pčelarstvo se mijenja, a uz izazovne promjene klime koje utječu na promjenu medenja biljaka i ponašanja pčela, promjene zahtjeva potrošača koji se okreću zelenom turizmu, prirodnoj hrani i alteranativnim terapijama, današnjem je pčelaru neophodna dodatna i kontinuirana edukacija", naglašavaju autori.

Edukacija iz apiterapije i apiturizma dodatna je mogućnost samozapošljavanja u pčelarstvu i/ili ugostiteljstvu, wellnessu, apiinhalacijama, organiziranjem turističkih tura s posjetom pčelinjacima, proizvodnjom dodataka prehrani ili kozmetike, jela ili pića na bazi meda itd. Potrošnja meda i potražnja za visokokvalitetnim medom te autentičnim i zdravim pčelinjim proizvodima u porastu je u cijelom svijetu.

Knjiga se po cijeni od 390 kuna može kupiti u knjižarama Hoću knjigu u Zagrebu, Varaždinu, Splitu i Rijeci te u knjižarama Ljevak i Menart u Zagrebu. Također, može se naručiti i internetom na ovoj poveznici.  

Zaigraj i osvoji knjigu!

Upravo zato, Agroklub vam je u suradnji s izdavačem odlučio pokloniti tri knjige. Sve što trebate je u komentar ovoga teksta napisati svoj najdraži recept s medom - bilo da je za kolač, slano jelo, ljekoviti pripravak, medicu ili nešto sasvim peto. ;)

Prva tri komentara koja osvoje najviše lajkova do utorka u 12 sati osvaju knjigu. 

Sretno svima!


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarski priručnik Darivanje Osvoji knjigu Pčelarstvo Med Apiturizam Apiinhalacija Apiterapija Gordana Hegić


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.