Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Nino Kovačić
  • 08.02.2023. 09:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Veliko Trojstvo

Na Pčelarskom sajmu u Gudovcu obitelj Kovačić predstavila Vilin krem med

Vilin krem med povezan je s bilogorskim mitološkim bićima, a radi se o bijeloj verziji meda od lipe, otkriva Ivan Kovačić.

Foto: Branka Sobodić
  • 1.763
  • 158
  • 1

Na 18. Međunarodnom pčelarskom sajmu, jednom od najslađih sajmova u Hrvatskoj koji je i ove godine privukao brojne izlagače iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Poljske, Mađarske i Srbije. svoje vrijedne proizvode predstavio je i OPG Nino Kovačić iz Velikog Trojstva. 

"Sin Nino se posljednjih desetak godina ozbiljno bavi pčelama. Pčelarstvu se posvetio u potpunosti i svakako je najzaslužniji za našu vidljivost, proizvodnju, prezentaciju, sudjelovanje na sajmovima i drugim događajima", kaže Ivan Kovačić, dodavši kako na Bilogori dominiraju bagremov i cvjetni te med od lipe.  

Iako su se pčelari tijekom nekoliko posljednjih godina suočavali s pregršt problema, vlasnici OPG-a vrlo su zadovoljni postignutim rezultatima, kao i postignutom kvalitetom meda. 

Vraća se isplata potpora po košnici?

Jesen i zima, navodi, su prilično problematične. "Neki pčelari tada nažalost bilježe mnoga uginuća pčela, s čime se na svu sreću do sada nismo susretali. Pred nama je proljeće i prvi izleti pčela, pa ćemo vidjeti kako će se cijela situacija tada razvijati", otkriva Kovačić dodajući da oni svoje proizvode najviše plasiraju na kućnom pragu.

Ivan Kovačić predstavio je, kako zanimljivo stoji na etiketi, beeligorski med

Jedna od posebnosti ovog OPG-a svakako je Vilin krem med koji je povezan s bilogorskim mitološkim bićima, a radi se o bijeloj verziji meda od lipe. 

"Med se dugotrajnim miksanjem mijenja, što dovodi do posebne kremaste strukture. Njegova hranjivost i ljekovitost ostaju nepromijenjene, no on svakako izgleda drugačije i takvu strukturu zadržava cijelo vrijeme korištenja", napominje naglasivši kako je Međunarodni pčelarski sajam svakako jedan od najznačajnijih tog tipa na domaćim prostorima. 

Da se isplatilo potegnuti do Gudovca i iz udaljenijih mjesta, dokazali su i brojni posjetitelji. 


Fotoprilog


Tagovi

Vilin krem med OPG Nino Kovačić Ivan Kovačić Pčelarski sajam Lipov med


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]