AgroKlub.com

\

Pčelarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pčelarstvo » I Morgan Freeman spašava pčele!

I Morgan Freeman spašava pčele!

Morgan Freeman

I Morgan Freeman spašava pčele!

Datum: 01.11.2017. 12:00 |

1

Kategorija:

Pčelarstvo

Teško je izmjeriti utjecaj Freemanovih napora na povećanje pčelinje populacije u Sjevernoj Americi, no svakako je njegov hobi nadahnjujuć i znak dobre volje prema malim sitnim bićima koja često uzimamo zdravo za gotovo

Morgan Freeman je odigrao toliko uloga tijekom svoje duge glumačke karijere, da im je teško pratiti broj. Bilo da smo uživali s njim dok je vozio gospođicu Daisy, ili njegovom iskupljenju nakon Shawshanka, sigurno smo se svi divili njegovom glumačkom umijeću.

Međutim, jedna od njegovih "uloga" ipak bi se mogla pokazati kao najvažnija.

Naime, glumac je svoj ranč od 124 jutra u Mississippiju pretvorio u utočište za divlje pčele, u nadi kako će pomoći povećanju populacije malih oprašivača. Freeman je počeo pčelariti 2014. godine s 26 košnica, te na svom imanju posadio hrpu biljaka pogodnih za pčele.

Razlog zbog kojeg se Freeman odlučio držati pčele je izravan odgovor na masovno umiranje pčela koje zadnjih nekoliko godina prijeti opstanku divljih pčela. Prepoznao je priliku da sam, na način da će biti proaktivan i djelovati, stvori razliku i da svoj doprinos, te je iz Arkansasa uvezao 26 košnica punih pčela i počeo ih hraniti šećernom vodom. Izjavio je kako ne nosi pčelarsku zaštitnu opremu jer ga pčele ne bodu, te da je postao "jedan od njih".

Teško je izmjeriti utjecaj Freemanovih napora na povećanje pčelinje populacije u Sjevernoj Americi, no svakako je njegov hobi nadahnjujuć i znak dobre volje prema malim sitnim bićima koja često uzimamo zdravo za gotovo.

Foto: https://www.facebook.com/MorganFreeman/

Broj pregleda članka: 833; Uspješnost članka: 148.65

Tagovi: Pčele, Pčelarstvo, Oprašivači, Opstanak, Morgan Freeman

Ključne riječi članka: i, morgan, freeman, spasava, pcele, pčele, freeman, pčela


Marina Parlov Puljiz

Svi tekstovi autora

Autorica Marina Parlov Puljiz

Marina je profesorica hrvatskog jezika, a dio je prodajnog tima Agrokluba.