AgroKlub.com

\

Pčelarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pčelarstvo » Dolijao prevarant: miksao med i prodavao pod pravi

Dolijao prevarant: miksao med i prodavao pod pravi

Lažni med

Dolijao prevarant: miksao med i prodavao pod pravi

Datum: 14.09.2016. 09:00 |

5

Kategorija:

Pčelarstvo

Policija je u mini tvornici meda pronašla veliki kotao za kuhanje, veće količine šećera, boje za kolače (ovisno kakvu boju meda želite), gusti sok od borovnice. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal.

Želite li pravi med, kupujte ga od svog pčelara jer bi vam se moglo dogoditi da dobijete sumnjivu mješavinu kakvu je ovog vikenda zaplijenila policija u BiH. Naime, kako navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, 11. rujna djelatnici Odjela krim policije PS Čitluk su u mjestu Bijakovići oduzeli počinitelju (S.B.) iz Cazina opremu i koncentrat za proizvodnju industrijskog meda.

Uhićenje je odmah osvanulo i na facebooku, nakon što je organizacija "Čuvari svetišta" pratila i organizirano s namjerom pomogla uhvatiti počinitelja.

U objektu počinitelja je otkrivena mini tvornica "meda" koje je vjerojatno godinama prodavao pod pravi. U objektu je pronađen veliki kotao za kuhanje, veće količine šećera, boje za kolače ovisno kakvu boju meda želite, gusti sok od borovnice i još nekih sastojaka. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal.

"Godinama smo upozoravali općinske službe i inspekcije da se nešto poduzme da se uzmu uzorci "meda" od svih prodavača no bezuspješno. Našim momcima veliko hvala na trudu i nevjerovatnoj spremnosti i strasti kojom su pristupili ovoj akciji koja će dugo trajati", najavila je organizacija na svojoj facebook stranici.

Policijski djelatnici su protiv S.B. poduzeli potrebne mjere.

Foto: Bigstockphoto/cylonphoto

Broj pregleda članka: 15563; Uspješnost članka: 1252.15

Tagovi: Lažni med, Prevarant

Ključne riječi članka: dolijao, prevarant, miksao, med, i, prodavao, pod, pravi, pravi


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!