Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lažni med
  • 14.09.2016. 09:00

Dolijao prevarant: miksao med i prodavao pod pravi

Policija je u mini tvornici meda pronašla veliki kotao za kuhanje, veće količine šećera, boje za kolače (ovisno kakvu boju meda želite), gusti sok od borovnice. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal.

Foto: Bigstockphoto/cylonphoto
  • 16.252
  • 789
  • 0

Želite li pravi med, kupujte ga od svog pčelara jer bi vam se moglo dogoditi da dobijete sumnjivu mješavinu kakvu je ovog vikenda zaplijenila policija u BiH. Naime, kako navode iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, 11. rujna djelatnici Odjela krim policije PS Čitluk su u mjestu Bijakovići oduzeli počinitelju (S.B.) iz Cazina opremu i koncentrat za proizvodnju industrijskog meda.

Uhićenje je odmah osvanulo i na facebooku, nakon što je organizacija "Čuvari svetišta" pratila i organizirano s namjerom pomogla uhvatiti počinitelja.

U objektu počinitelja je otkrivena mini tvornica "meda" koje je vjerojatno godinama prodavao pod pravi. U objektu je pronađen veliki kotao za kuhanje, veće količine šećera, boje za kolače ovisno kakvu boju meda želite, gusti sok od borovnice i još nekih sastojaka. Oduzeto je 300 tegli "meda" spremnog za tržište i sav repromaterijal.

"Godinama smo upozoravali općinske službe i inspekcije da se nešto poduzme da se uzmu uzorci "meda" od svih prodavača no bezuspješno. Našim momcima veliko hvala na trudu i nevjerovatnoj spremnosti i strasti kojom su pristupili ovoj akciji koja će dugo trajati", najavila je organizacija na svojoj facebook stranici.

Policijski djelatnici su protiv S.B. poduzeli potrebne mjere.

Foto: Bigstockphoto/cylonphoto


Tagovi

Lažni med Prevarant


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]