Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Yara savjeti za optimalnu prihranu kukuruza

Kukuruz je najzastupljenija kultura u ratarstvu. Klimatske promjene i izraženi negativni utjecaji suše su ključ rentabilnosti proizvodnje kukuruza. 

Za kukuruz smo namjenski razvili folijarno gnojivo YaraVita Zeatrel koji sadrži 440 gr/lit fosfora, kalij, magnezij i cink. Primjenom 3 litre po hektaru u fazi 3-5 listova nadopunjujemo potrebu biljke za fosforom tijekom ukorjenjivanja, a ostala hranjiva dopunjuju potrebe kukuruza u specifičnim potrebama za spomenutim elementima.

Od problema u ishrani kukuruza želimo istaći nedostatke fosfora i cinka. Primjenom Zeatrela rješavamo dva najveća problema u ranim fazama, a posebnu osjetljivost na manjak fosfora i cinka pokazuju visokorodni hibridi koji su u upotrebi posljednjih godina. Na tlima sa izraženim nedostatkom cinka (tla sa visokim pH), preporučujemo dopunu ishrane cinkom iz proizvoda YaraVita Zintrac (700 gr Zn/litru) u količini do 1 lit/ha. Sa jednom litrom proizvoda  i 700 gr cinka rješava se potpuno problem manjka čak i ako je sadržaj cinka u tlu na nivou detekcije.


Foto: Yara