Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Znate li kako prepoznati dobar solarni modul?

Svi solarni moduli izgledaju slično, ali ipak nisu svi isti. Tehnologija kod solarnih modula svakim danom napreduje i ono što je prije 10 godina bilo nezamislivo - danas je standard pa tako imamo solarne module od 22% i više posto efikasnosti dok je stopa degradacije solarnih panela smanjena na neznatnih 0.4% godišnje.

Hoće li za 25 godina solarni modul ispravno raditi?

Prije 10 mjeseci bilo je normalno da stopa degradacije prelazi 1% te je bilo uobičajno da za 25 godina solarni panel radi sa oko 75% svog kapaciteta. Danas se kao najnapredniju tehnologiju smatra TOPCon tehnologija, a najveća prednost te tehnologije je niža temperatura te samim time veća efikasnost.

Kako do fotonaponske elektrane?

Kako prepoznati dobar solarni modul na tržištu?

Svakih nekoliko mjeseci objavljuje se Tier1 lista koja ocjenjuje kvalitetu i sveobuhvatne procese koje neki proizvođač poduzima u svrhu podizanja kvalitete, primjenu novih tehnologija te certificiranosti samih proizvoda tvrtke.

Tier1 oznaka jamči nam da se radi o ozbiljnom proizvođaču sa velikim brojem projekata i sa velikim volumen prodaje te isporučenih solarnih modula. S takvim proizvođačima daleko manje riskiramo i možemo biti sigurni da je je neovisno tijelo pratilo te ocijenilo kvalitetu proizvoda od nositelja oznake Tier1. Oznaka Tier 1 jamči nam da je tehnički opis solarnog modula istinit te da su navedeni pokazatelji točno napisani u brošurama.

Solarni moduli od tih proizvođača su 5-10% skuplji od ostalih proizvođača koji nemaju tu oznaku.

Jesu li proizvođači bez oznake Tier1 pouzdani?

Postoje kvalitetni proizvođači koji nemaju Tier1 oznaku, ali treba biti oprezan i dobro provjeriti jesu li svi navedeni podaci istiniti te posluje li firma duže vrijeme na tržištu. Treba provjeriti i reference ako su dostupne.

Koji inverter odabrati?

Ako gradite solarnu elektranu, projektant će u dogovoru s vama predložiti idejno rješenje. Moguće je na solarnu elektranu od 100kw postaviti jedan jači inverter od 100kw. Druga je opcija postaviti recimo 3 invertera od 33.3 kw te tako imati manju štetu u proizvodnji električne energije u slučaju kvara. Ako se pokvari jedan od tri invertera, ostala dva će normalno raditi te će tako samo 33% solarne elektrane biti u kvaru, a ostalih 67% će raditi normalno.

U Vitalisu možete pronaći veliki izbor invertera, a njihovi stručnjaci će vam preporučiti inverter koji je optimalan izbor za vaše potrebe.

Kako montirati solarnu elektranu?

Montažu i radove najčešće izvodi tvrtka koja je za to obučena i koja ima svu potrebnu opremu za siguran rad na krovu i visini. Sama montaža je jednostavna, ali treba paziti i sve dobro jer u kontinentalnom dijelu Hrvatske dolazi do opterećenja zimi uslijed snježnih padalina, a u obalnom do udara jakog vjetra. Zato je najbolje montažu prepustiti tvrtki koja se s tim bavi i koja ima iskustva u postavljanju solarne opreme.

Zašto odabrati HANERSUN?

Solarni modul HANERSUN - 22.45% Efikasnost/TIER1 lista - samo 0.22€ po watt

Hanersun firma je s TIER  liste najkvalitetnijih i najpouzdanijih proizvođača solarnih modula na svijetu!

U ponudi

  • Proizvođač: HANERSUN®
  • Oznaka modela u ponudi: HN18N-72H575W
  • Dostupnost: Na stanju

Dostava

Brza dostava na kućnu adresu, plaćanje pouzećem. Dostava se vrši HP Ekspresom ili Overseasom.

Kontakti za narudžbe, savjete i dodatne informacije

Za narudžbe, ali i sve informacije, savjete i preporuke kontaktirajte nas na +385 31 496 577+385 91 1837 317+385 98 1616 599 (viber/whatsapp), ljekarna.vitalis@gmail.com ili dolaskom u Vitalis prodavaonicu na adresi Pavićeva 32 u Đakovu. Za tvrtke imamo mogućnost veleprodaje.

foto: Maja Celing Celić/Vitalis