Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Seaktiv kompleks - za veću efikasnost i stabilne prinose!

Svaki poljoprivrednik želi da njegovi usjevi budu dobro ishranjeni, zdravi i produktivni te se trudi što više brinuti za svoja polja. Zbog sve češćih pojava abiotskih i biotskih oblika stresa u poljoprivrednoj proizvodnji te naglih promjena za vrijeme vegetacije, potreba za bržom i učinkovitijom reakcijom na usjevima je nužna.

U tu svrhu prije 30 godina Timac Agro proizveo Seactiv koji je dio najnovije tehnologije i vrhunac biostimulatora DNA asortimana. Sastojci Seactiva su već dugo isprobani i testirani diljem svijeta.

Biostimulativni kompleks dobiven ekstrakcijom iz morskih algi

SEACTIV kompleks je biostimulativni organski kompleks dobiven ekstrakcijom iz morskih algi. Njegova uloga je poboljšati pristupačnost hranjiva iz gnojiva i povećati brzinu usvajanja i translokacije hranjiva u biljci. Pozitivno utječe na rast korijena biljaka i usvajanje hranjiva kao i njegovo efikasnije iskorištavanje u biljci. Pospješuje proces fotosinteze i osigurava visok, kvalitetan i stabilan prinos u uvjetima abiotskog stresa.

Kombinacija više aktivnih sastojaka ekstrahiranih iz smeđih algi i biljnih izvora djeluje na tri načina:

  • Održavanje fiziološkog stanja u biljci
  • Detoksikacija opasnih spojeva po biljku – slobodni kisikovi radikali
  • Poboljšanje fotosinteze

Linija proizvoda SEACTIV 

SEACTIV AXIS – osigurava neprekinut rast za vrijeme toplotnog udara

Formulacija: NP 3/18+2,5% Mn +5,7% Zn+IPA+GB+AA

S naglašenim sadržajem fosfora, cinka i mangana u Seactiv aminokiselinskom kompleksu ovaj proizvod idealan je za primjenu na žitaricama poput kukuruza i pšenice jer im osigurava potrebnu količinu energije u fazi intenzivnog porasta, te spriječava bilo kakve zastoje u vegetaciji biljaka. Na kukuruzu je česta pojava nedostatka cinka i upravo je to čest razlog pojave anomalije lista u vidu blijedih pruga koje imaju slabiju fotosintetsku moć.

SEACTIV VITAL – koktel za vitalnost

Formulacija: NPK 9/5/4+ 0,05 B+0,02 Cu+0,02 Fe+0,1 Mn+0,01Mo+0,05 Zn+IPA+GB+AA

Osim dušika, fosfora i kalija ovaj proizvod sadrži mnoge makro i mikro elemente u Seactiv aminokiselinskom kompleksu. Upravo zbog svoje široke lepeze sadržaja, Vital je, kako mu i samo ime govori, odličan za revitalizaciju usjeva nakon doživljenog stresa. Isto tako u pojedinim kulturama produljuje životni vijek klorofila, te na taj način dobivamo duže nalijevanje zrna, a samim time veći i kvalitetniji prinos zrna.

SEACTIV GOLD – za bolju cvatnju i oplodnju

Formulacija: 5,7% B + 0,35% Mo + IPA + GB + AA

Najveći naglasak na boru i molibdenu u Seactiv kompleksu omogućuje neometanu cvatnju i oplodnju, te sprečava odbacivanje plodova uslijed suše ili temperaturnog stresa. Postižemo i pravilniju asimilaciju, te kolanje šećera unutar biljnog organizma.

SEACTIV ELITE – jači plodovi voća i povrća

Formulacija: NK 8,5/6,5 + 12% CaO + 0,2% B+IPA+GB+AA

Naglašena količina kalcija uz ostale makro i mikroelemente unutar Seactiv kompleksa aminokiselina omogućuju čvršću opnu voća i povrća, te ujednačenije sazrijevanje. Plodovi su zdraviji, otporniji na progrizanje štetnika i imaju duži životni vijek na policama, a uz to sve veći je broj plodova prve klase.

SEACTIV TONIC – ekološka proizvodnja

Formulacija: 4,8% Cu, 7,7% Mn + IPA + GB + AA

S naglaskom na bakar i mangan u aminokiselinskom kompleksu osigurava neometan rast i razvoj vegetacijskog vrha, te potiče fotosintetsku aktivnost i dugotrajnost klorofila u kulturnim biljkama. Znatno povećava snagu biljaka i otpornost na stresne uvjete.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 618 7862 ili office@hr.timacagro.com

foto: Timac Agro Hrvatska