Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

TOP-PHOS - vodotopiv i biljkama lako pristupačan fosfor

Fosfor je jedan od najbitnijih makroelemnata potreban za rast i razvoj biljke je upravo fosfor. Slabo je mobilan i podložan je blokadi ovisno o pH. Aktivira rast korijena i pupoljaka, prijenos šećera i izvor je energije za biljku. Posebno je značajan u početnim fazama rasta i razvoja

Nova i jedinstvena vrsta složenog superfosfata (CSP), monokalcijevog fosfata zaštićenog bez obzira na tip i pH tla. Potpuno nova molekula koja kombinira fosfat u organskoj matrici preko kalcijevog mosta se veže na organsku tvar - humus i izravno je dostupna biljci tijekom cijelog vegetacijskog  perioda. 

Nova generacija fosfata: TOP-PHOS

TOP-PHOS je novi patentirani oblik fosfora koji se koristi isključivo za proizvodnju EUROFERTIL TOP gnojiva. Izvrsno je početno gnojivo. Radi se o kombinaciji hranjivih sastojaka, brzo djelujućeg kalcija - MEZOCALC i patentiranog ekstrakta morskih algi PHYSIO +. Gnojivo sadrži novu generaciju fosfata: TOP-PHOS.

Vrste EUROFERTIL TOP gnojiva i njihova svojstva pogledajte OVDJE.

Fosfati u TOP-PHOS obliku ostaju u tlu zaštićeni od blokade sve do trenutka kada im se korijen biljke približi i kada se zbog djelovanja korjenovih izlučevina fosfor oslobađa i biljka ga može usvojiti.

Prednosti primjene TOP-PHOS gnojiva:

  • Maksimalna dostupnost fosfora biljkama
  • Fosfor u zaštićenom i biljci lako dostupnom obliku najduže ostaje u tlu
  • Najbolja iskorištenost fosfora od strane usjeva

TOP-PHOS predstavlja vodotopiv i biljkama lako pristupačan fosfor, koji je zaštićen od fiksacije i retrogradacije kroz dugi vremenski period, bez obzira na tip tla.

PHYSIO + kompleks

Kompleks sadrži aminopurine (prirodne signalne molekule) koje stimuliraju razvoj korijenskog sustava posebno rast korijenskih dlačica koje predstavljaju glavni apsorbirajući korijenski organ odgovoran za apsorpciju hranjivih tvari i vlage.
U prirodnim uvjetima, trajanje života korijenskih dlačica ne prelazi 2 tjedna. Aminopurin doprinosi njihovom razvoju, rješava problem ponovnog razvoja i time pruža aktivan rast novoosnovanih organa mladih biljaka.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 618 7862 ili office@hr.timacagro.com

foto: JumpStory/Timac Agro

#timacagropatenti