Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pravila izbora RuralFoto 2023

Informacijski sustav Agroklub organizira javni poziv za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini putem Interneta.

Propozicije izbora

Natječaj se provodi u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini u 4 kategorije izbora: životinje, priroda, selo, proizvodnja - pod hashtagom #RuralFoto

Uvjeti sudjelovanja: Korisnik mora biti punoljetan i registriran na portalu Agroklub, pri čemu je potrebno ispuniti sve tražene osobne podatke u registracijskom obrazcu. 

Nominirana fotografija uz kratak opis i pripadajući hashtag izbora #RuralFoto + hashtag teme ( #životinje #priroda #selo #proizvodnja ) treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba tijekom razdoblja nominacija.

Poziv za postanje bit će otvoren od 01. lipnja i trajat će 3 mjeseca, zaključno do 23:59 sati 31. kolovoza 2023.

Jedan sudionik može nominirati najviše jednu fotografiju po kategoriji, dakle 4 ukupno. Za slučaj većeg broja prijava uzimat će se u obzir samo zadnje koje imaju hashtag izbora.

Proglašenje pobjednika bit će održano u sklopu ovogodišnje konferencije Agro.Rocks 15. rujna 2023. u Osijeku, a na kojoj će biti upriličena i izložba najboljih radova.

Kategorije izbora i smjernice za tagiranje

Fotografije je moguće nominirati u jednu ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane. Pozivamo i amatere i profesionalce da nam se pridruže - da zajedničkim snagama promoviramo sve ljepote naših ruralnih prostora i domaće poljoprivrede. U nastavku donosimo smjernice za kategorizaciju:

#RuralFoto #Životinje očekuju se fotografije domaćih životinja na farmama ili drugom okruženju. Slobodno nominirajte i divljač iz Vašeg kraja - jer su i one i dio života ruralnih prostora

#RuralFoto #Priroda očekujemo fotografije koje dočaravaju Vama najdraži ruralni prostor - polja u svom punom sjaju, rijeku ili potok, iz zraka ili sa zemlje - jer želimo veličati prirodu

#RuralFoto #Selo nominirajte foto zapise koji ponajbolje opisuju život sela ili neki detalj ruralne arhitekture Vašeg kraja - jer želimo pokazati sve blagodati života na selu

#RuralFoto #Proizvodnja kadrovi ove kategorije trebaju oslikavati neki detalj procesa proizvodnje hrane. Slobodno uključite sjetvu, berbu ili žetvu, mužnju ili preradu - jer ono smo što jedemo

Sudionici apliciranjem jamče da su nominirane fotografije njihovo autorsko djelo te dopuštaju Agroklubu i pokrovitelju izbora pravo korištenja istih tijekom i nakon natječaja. 

Nagrade i rokovi

Pobjednici kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500EUR-a (brutto iznos), a tu je i posebna nagrada. Naime, fotografija s najvećim brojem lajkova čitatelja (unutar selekcije 40 najboljih iz svih četiriju kategorija) osvaja nagradu publike, a koju osigurava glavni pokrovitelj natječaja.

Izložba ponajboljih uradaka, kao i proglašenje pobjednika, bit će organizirana tijekom  konferencije Agro.Rocks 2023 koja je najavljena za 15. rujan 2023. godine.

Terminski plan natječaja:

  • 15.05. počinje medijska najava natječaja
  • 01.06. otvaranje nominacija
  • 31.08. završetak nominacija
  • 05.09. stručni žiri donosi odluku o izboru 10 najboljih po kategorijama i proglašava najbolju fotografiju po izboru publike
  • 06.09. do 10.09. sudionici glasaju za izbor najbolje fotografije (između TOP10)
  • 15.09. proglašenje pobjednika, dodjela nagrada

Pokrovitelji i partneri izbora su Europska komisija, Hrvatske šume d.d. i Pevex d.d.

Komisija izbora

Stručni žiri RuralFoto natječaja broji 7 članova, a povjerena mu je zadaća da izbor iznađe najbolje radove koji opisuju poljoprivredu i život ruralnog prostora, te da sve protekne u skladu s planiranim. Po isteku razdoblja nominacija odabire 10 finalista u svakoj od kategorija, a potom sami sudionici između tih TOP10 biraju najbolje od najboljih. 

Komisiju čine predstavnici medija, znanstvene zajednice, fotografi, dizajneri i komunikacijski stručnjaci.

  • Leticija Hrenković, komunikacijski stručnjak (predsjednica komisije)
  • Martin Vuković, predsjednik DANH
  • Jelena Sajić, portal Agronews.rs
  • Selma Mujić, portal Agroklub BiH
  • Krume Ivanovski, profesionalni fotograf
  • Ante Vekić, dizajner 
  • Tomislav Levak, sveučilišni profesor, Akademija za umjetnost i kulturu

Komisija po završetku izbora zbraja glasove sudionika i proglašava pobjednike.

Dodatne odredbe

Organizator zadržava pravo promjene teksta natječaja bez ograničenja prije početka nominacija, a tijekom njegova trajanja, uz suglasnost 2/3 članova žirija. Za slučaj odstupanja od ciljeva poziva, organizator zadržava i pravo poništenja natječaja, kao i pravo diskvalifikacije pojedinih sudionika.

Eventualne nominacije fotografija od strane članova redakcije Agrokluba (dopisnika, novinara, urednika) i sponzora izbora bit će izuzete iz ocijenjivanja.

Svi podaci o korisnicima bit će tretirani u skladu sa smjernicama GDPR i uvjetima korištenja informacijskog sustava Agroklub.

Foto credit: single11011@Depositphotos