Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Za proljetnu gnojidbu izaberite gnojiva s najvećim udjelom hraniva

Trebate li obaviti gnojidbu već postojećeg nasada i unijeti hraniva potrebna za predstojeću vegetacijsku godinu ili pak obaviti proljetnu prihranu dušičnim gnojivima, odaberite organska peletirana gnojiva iz Pro-eco asortimana, gnojiva s najvećim udjelom hraniva na tržištu. 

Iz ponude izdvajamo gnojiva ILSA S.p.A. dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize, koja organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem.

Ravnomjerno otpuštanje hraniva prema potrebama biljke

Hraniva su već 7-10 dana nakon aplikacije dostupna biljci. Kod Pro-eco gnojiva ne dolazi do gubitka hranivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu, jer je njihova glavna karakteristika ravnomjerno otpuštanje hraniva prema potrebama biljke.

Sva su gnojiva organskog porijekla, a baza im je agrogel, goveđa koža, perje, kopita i rogovi stoke. Zbog baze agrogela, hraniva se sporo otpuštaju, što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu. Prednost im je da ne degradiraju tlo, ne zagađuju podzemne vode nitratima te popravljaju mikrobiološka svojstva tla. U ponudi nalaze se i mala pakiranja gnojiva, dostupna u kanticama od 4 i 5 kg. Osim u malim pakiranjima, gnojiva su kao i do sada dostupna u pakiranjima od 25 kg, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju.

Tvrtka Pro-eco iz asortimana ILSA nudi različite formulacije NPK gnojiva Bioilsa 7:7:7, Proeco 5:10:10, Progress Micro 6:5:13, Enekappa 7:0:21, Granosano Evo 6:16:0. U ponudi se nalazi i dušična prihrana Fertorganico 11, Fertil Supernova 12,5, Professional N te dušično gnojivo koje u sebi sadrži 20% pogače Neem ulja. Ilsaneem djeluje odbijajuće na preko 200 zemljišnih štetnika.

Kod nedostatka željeza idealna je aplikacija gnojiva Gradual 25 Fe koje uz 5% željeza sadrži i 6% dušika.

Ekološka peletirana gnojiva Styriafert

U asortimanu Pro-eca nalaze se i ekološka peletirana gnojiva StyriaFert. StyriaFert N+ je organsko dušično gnojivo s 13% dušika uz dodanih 2% kalcija te zadovoljava proizvodnju po Demeter smjernicama. Proizvodnju po Demeteru zadovoljava i StyriaFert Veggie NPK formulacije 5:2:2 koje je 100% biljnog podrijetla i sadrži kakao ljuske koje imaju odbijajuće djelovanje na zemljišne štetnike čime umanjuju štete kod njihovih napada. StyriaFert Powerkorn je formulacije 7,5:11:0,2 s dodanih 12% kalcija. StyriFert NPK je formulacije 8:6:7 s dodanih 8% kalcija. 

Sva StyriaFert gnojiva sadrže dodani kalcij što ih čini pogodnim za primjenu na kiselim tlima. Uloga kalcija je održavanje pH reakcije tla i time indirektno utječe i na raspoloživost drugih hraniva u tlu. Tla siromašna kalcijem često imaju nisku pH vrijednost što se, ovisno o sorti i vrsti, nepovoljno odražava na rast i razvoj biljke.

StyriaFert gnojiva pakirana su u vrećama od 25 kg, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju postojećom agrotehnikom. Gnojiva su vrhunske kvalitete, uz brojne prednosti od kojih posebno ističemo povećanje plodnosti tla, povećanje prinosa, poboljšanje strukture tla.

Primjenom StyriaFert gnojiva aktiviraju se mikroorganizmi te se potiče nastanak humusa. Ovisno o vlažnosti tla i vremenskim uvjetima, hraniva su biljci dostupna nakon 7-14 dana.

Najniža cijena po kilogramu hraniva

Pro-eco gnojiva vrhunske su kvalitete, jednako su pristupačna profesionalnim korisnicima kao i hobistima, a s obzirom na odnos hraniva i samu cijenu gnojiva, broj zadovoljnih kupaca Pro-eca svake se godine povećava. Naime, po kilogramu hraniva (dušik, fosfor, kalij), Pro-eco gnojiva imaju najnižu cijenu, jer visoki udio hraniva smanjuje količinu gnojiva koje je potrebno unositi u tlo. 

Za više informacija o gnojivima i savjete vezane za njihovu primjenu obratite se stručnom timu Pro-eca na +385 42 408 560 ili proeco@proeco.hr.

mag. ing. agr. Davor Žagar

foto: Pro-eco/Željka Rački-Kristić