Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako zaštititi stado od napada divljih zvijeri?

Mnogi stočari susreću se sa učestalim napadima vukova na svoja matična stada. Osim napadima na stoku, vukovi, a i medvjedi, predstavljaju opasnost i za ljude. Vukovi najčešće napadaju stada tijekom proljeća i jeseni. Osim ovaca na meti su koze, goveda, magarci... Kazne za ubijanje vukova dosežu visine i od nekoliko desetaka tisuća kuna, a ne treba zaboraviti ni da je to zaštićena vrsta čiji je odstrel dozvoljen samo uz nadzor države. Osim vukova i medvjeda, problem za stočare predstavljaju i lešinari koji odnose, tek donešene na svijet, mlade janjce i jariće.

Neustrašivi zaštitnici stada

Kako bi se zaštitili od napada divljih zvjeri ljudi na svojim gospodarstvima drže pse čuvare. Jedan od takvih neustrašivih pasa je i Kangal - turski ovčarski pas. U povijesti osnovna uloga Kangala bila je zaštita stada ovaca od napada divljih predatora u različitim vremenskim i geografskim uvjetima. Danas je prisutan u svim dijelovima Turske gdje se obavlja ispaša stada. Namjena mu je i dalje ostala ista, a pokazuje iste osobine kao i njegovi preci.

Kangal - osnovne karakteristike

  • snažna konstitucija
  • pravokutni oblik tijela prekiven gustom dlakom
  • visine grebena 65-78cm
  • odanost gospodaru  (u njegovom prisustvu potpuno mirni i dobroćudni)
  • vrlo oštar kada čuva povjerenu mu imovinu ili stado
  • hrabri, brzi, neustrašivi i nepodmitljivi

Novi štenci su dostupni, javite se na vrijeme

Kangal Croatia posjeduje nekoliko pasa najboljih europskih radnih i eksterijernih krvnih linija. Cilj je uzgajati prave Kangale - vrhunske pse koji plijene pažnju svojim izgledom i temperamentom. 

Štenci su micročipirani, očišćeni od parazita i cijepljeni protiv štenećaka. 

Zašto odabrati Kangal?

Ukoliko trebate psa koji neustrašivo čuva imanje i stado, a ujedno je nježan sa djecom, onda biste trebali odabrati Kangale. Ovo je jedna od najstarijih pasmina na svijetu, a vukovi u sukobu s njima nemaju velikih izgleda jer su ujedno i izrazito agresivni prema neprijatelju. Prednost Kangala je što je to nomadski pas koji za razliku od ostalih ovčarskih pasa svoju dominaciju o branjenju teritorija pokazuje na svim terenima.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 98 413 573 ili info@kangal-croatia.com.

foto: Kangal Croatia