Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Agromaster upravlja opskrbom hranjivim tvarima u svim uvjetima

Kombinacija ICL-ove napredne tehnologije premaza i odabranih granula čini Agromaster visoko učinkovitim gnojivom s kontroliranim oslobađanje hranjivih tvari. Bez obzira na vremenske prilike, vrstu usjeva ili uvjete tla, s Agromasterom imate pod kontrolom opskrbu hranjivim tvarima. Računajte na visoke prinose i ekološke karakteristike ovog gnojiva, jednostavnog za korištenje. Agromaster je osobito pouzdan kada pada jaka kiša u proljeće i jesen i kada je teško učinkovito raspršiti hranjive tvari primjenom drugih gnojivima. Hranjive tvari, prinos i okoliš – sve je pod kontrolom.

Prednosti Agromastera su: 

  • 35-60% inkapsuliranog dušika – ovisno o proizvodu
  • Rasipana ili redovna gnojidba
  • Izvrsna svojstva raspršivanja
  • Sadrži magnezij i ima visok sadržaj sumpora
  • Najveća iskorištenost dušika i nisko ispiranje nitrata
     

Premaz čini razliku

Uz Agromaster i E-Max premaz nudimo ekskluzivnu i posebnu tehnologiju koja pouzdano smanjuje gubitke dušika. Kao rezultat toga, broj prolaza za dodatnu gnojidbu se smanjuje ili se može potpuno eliminirati. Inovativna tehnologija premaza osigurava kontrolirano oslobađanje hranjivih tvari. Time se izbjegavaju nepotrebni gubici ispiranjem i osigurava opskrba dušikom koja je prilagođena rastu biljke. Zahvaljujući Agromasteru s E-Max tehnologijom, moguće je predvidjeti vrijeme rada čak i pri visokim temperaturama. Vlaga s kontroliranom temperaturom prodire u polupropusni premaz E-Max i otpušta hranjivu jezgru. Otopljene hranjive tvari povećavaju osmotski tlak unutar premaza. Hranjive tvari ravnomjerno se oslobađaju tijekom cijelog trajanja učinka. Hranjive tvari se u potpunosti oslobađaju. E-Max premaz se otapa u tlu. 

Dostupnost hranjivih tvari je savršeno tempirana 

Gnojiva s kontroliranim otpuštanjem odavno nisu više samo niša u hortikulturi i često se koriste kao standard u uzgoju na otvorenom za poljoprivredne i šumske usjeve. Obložena gnojiva osiguravaju predvidljivo i dosljedno oslobađanje hranjivih tvari tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Količina hranjivih tvari koja se oslobađa svaki dan kontrolira se isključivo temperaturom, stoga su naša dugotrajna gnojiva idealno prikladna za pokrivanje potreba usjeva za hranjivim tvarima tijekom rasta. To ih čini idealnim alatom za smanjenje gubitaka hranjivih tvari i optimizaciju učinkovitosti korištenja hranjivih tvari (NUE). CRF Timer pomaže vam da prilagodite oslobađanje i preostalu dostupnost hranjivih tvari iz gnojiva sa sporim otpuštanjem prema potrebama biljaka. Stopa isporuke tijekom vremena izračunava se ovisno o vremenu primjene u kalendarskoj godini i zemljopisnom položaju farme. Vremenski podaci kao što je temperatura lokacije uključeni su u izračun, a brzina isporuke izračunava se tijekom vremena.

Primjeri korištenja Agromaster gnojiva

Krumpir 
U ukupno 14 pokusa, koji su provedeni između 2015. i 2019. godine sa sjemenskim krumpirom i krumpirom za prehranu na raznim lokacijama postavljeno je pitanje je li veća iskoristivost dušika i veći prinos uz Agromaster u sadnji i može li se to otkriti na svježem krumpiru. Na različitim tlima (od pjeskovitih do ilovastih) testirana je ista doza dušika (N)/ha u jednoj primjeni gnojiva s kontroliranim otpuštanjem u odnosu na praksu uzgoja CAN-om (kalcij amonijev nitrat). Uz Agromaster postignuto je prosječno povećanje prinosa od 8% u usporedbi s uzgojnom praksom, sa stalnim rezultatom za sjemenski i krumpir za prehranu.

Voćke 
Prilikom sadnje mladih listopadnih stabala, neposredna dostupnost hranjivih tvari u prvoj godini nakon sadnje ključna je za dobro utemeljenje i kasniji rast. Zahvaljujući boljem ukorjenjivanju stabala i napretku rasta, stabla mogu u kraćem vremenu doći do završnog oblika krošnje. Primjenom gnojiva s kontroliranim otpuštanjem, ukupna količina hranjivih tvari i broj gnojenja mogu se značajno smanjiti uz iste ili čak bolje rezultate. Prilikom sadnje, Agromasterove inkapsulirane hranjive tvari omogućile su 50% smanjenje unosa dušika i broja gnojenja, dok su se ukupni godišnji rast izdanaka i promjer stabljike poboljšali za 6% odnosno 24%, u prve dvije godine. U godinama koje su uslijedile, Agromaster je dao najbolje rezultate u pogledu broja pupova i konačnog prinosa, uz smanjenje dušika za 20% u samo jednoj primjeni.

Više informacija o ICL proizvodima kao i u njima primjenjenim naprednim tehnologijama saznajte direktno od ICL distributera:

RWA Hrvatska d.o.o.
Krešimir Grgić dipl.ing.agr., voditelj primjene i razvoja poslovanja u RWA Hrvatska d.o.o.
Kresimir.Grgic@rwa.hr
099 5829 990

Foto: Depositphotos/Chretien, Depositphotos/NataliGlado, ICL Specialty Fertilizers