Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

ICL Agromaster gnojiva, učinkovita u malim količinama!

Interesi poljoprivrednika usko su povezani s povećanjem prinosa, uz smanjenje troškova i očuvanje okoliša. ICL gnojiva koja se primjenjuju sada i koja se razvijaju zbog sve većih zahtjeva u budućnosti moraju ispuniti zahtjeve povećanja prinosa bez količinskog povećanja unosa potrebnih hranjivih tvari kako bi se postigli optimalni rezultati. Točnije, moderna poljoprivreda mora proizvoditi više outputa s manje inputa. ICL Agromaster gnojiva su vrhunsko rješenje za poljoprivrednike i uzgajivače koji žele postići maksimalne prinose i optimalno zdravlje usjeva. Ova gnojiva nude brojne prednosti u odnosu na druge opcije dostupne na tržištu, što ih čini pametnim izborom za one koji žele povećati proizvodnju i kvalitetu usjeva.

Jedna od najvećih prednosti korištenja ICL Agromaster gnojiva je njihova visoka učinkovitost. Dizajnirana su da budu vrlo učinkovita u malim količinama, što znači da poljoprivrednici mogu koristiti manje gnojiva za postizanje istih rezultata u odnosu na količine drugih gnojiva koje bi se koristile za postizanje istih rezultata. Ne samo da na taj način štede novac na troškovima gnojiva, već smanjuju utjecaj svojih poljoprivrednih aktivnosti na okoliš.

Kontrolirano otpuštajuća gnojiva za ciljanu ishranu biljaka

Kontrolirano otpuštajuća gnojiva (CRF) igraju važnu ulogu u poboljšanju prinosa, smanjenju gubitaka hranjivih sastojaka i pojednostavljenju primjene gnojiva. Takva vrsta proizvoda pomažu u regulaciji razine hranjivih sastojaka kroz čitav ciklus rasta biljaka. Mlađe biljke nisu oštećene ili pod stresom zbog prekomjerene razine soli, dok zrele biljke imaju dovoljno hrane da potraju do kraja ciklusa rasta. Jedino primjena CRF-a donosi ciljanu prehranu koja dovodi do zdravih biljaka, ujednačenog rasta i optimalnog prinosa, postižući tako maksimalan rezultat uz minimalan napor.

Učinkovitost uporabe dušika (NUE) igra ključnu ulogu u poljoprivredi koja želi sudjelovati u zaštiti okoliša i treba se uzeti u obzir prilikom procjene primjene različitih gnojiva. Dušik je hranjiva tvar koja je najkorištenija u agrikulturi. Prema organizaciji za hranu i poljoprivredu UN-a (2017) ukupna potražnja dušika namijenjenog za gnojiva dostigla je 118.8 milijuna MT-a u 2020. godini. Globalno, učinkovitost uporabe dušika (NUE) za proizvodnju žitarica procjenjuje se na samo 33-40%. Neobračunatih 60-67% predstavlja najmanje 20 milijardi USD godišnjeg gubitka dentrifikacijom tla, isparavanjem, površinskim otjecanjem i ispiranjem , što su najveće stope gubitka među svim drugim hranjivim tvarima u poljoprivredi. Gubitak je također povezan, zbog pojačanog gnojenja, sa zagađenjem okoliša koje se povezuje s gnojivom. ICL Agromaster, gnojiva s kontroliranim otpuštanjem (CRF) smanjuju gubitke dušika ispiranjem, isparavanjem i dentrifikacijom i time pridonosi zdravlju okoliša.

Svestranost ICL Agromaster gnojiva

Još jedna prednost ICL Agromaster gnojiva je njihova svestranost. Ova su gnojiva prikladna za širok raspon usjeva, uključujući voće i povrće, žitarice i ukrasno bilje. To ih čini izvrsnim izborom za poljoprivrednike koji trebaju jedno rješenje za gnojivo, koje odgovara svima, a  koje se može koristiti za više vrsta usjeva.

ICL Agromaster gnojiva također su dizajnirana da budu jednostavna za korištenje. Ova gnojiva dolaze u različitim oblicima, uključujući granule i tekućine, što ih čini jednostavnim za primjenu na usjeve pomoću standardne opreme. To osigurava da poljoprivrednici i uzgajivači mogu brzo i jednostavno nabaviti gnojivo tamo gdje treba, bez potrebe za ulaganjem u specijaliziranu opremu ili obuku.

Više informacija o ICL proizvodima kao i u njima primjenjenim naprednim tehnologijama saznajte direktno od ICL distributera:

RWA Hrvatska d.o.o.
Dubravka Katančić, voditeljica prodaje pesticida i gnojiva
dubravka.katancic@rwa.hr
098 356 114

Foto: ICL Specialty Fertilizers