Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Obavijest maslinarima

Nakon završene berbe, za lijepa i mirna vremena, preporučamo obaviti tretiranje protiv paunovog oka (Spilocaea oleagina Fries.). Tretiranje nakon berbe nikako ne bi trebalo izostaviti u nasadima u kojima je prisutna bakterijska bolest rak masline (Pseudomonas savastanoi Smith.).

Za tretiranje u jesenjim terminima protiv obje bolesti preporučamo pripravak na osnovi bakarnog oksiklorida (trgovačkog naziva NEORAM WG).

Za procjenu stanja i zdravstveni pregled nasada registrirana gospodarstva OPG/PG mogu nam se obratiti za individualno savjetovanje kroz savjetnički paket.

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/ .

SZB primijeniti u skladu s rješenjem o registraciji ili dozvolom, prema uputama upozorenjima, obavijestima i ograničenjima koja su navedena na etiketi. Profesionalni korisnik obvezan je poštivati opća načela integrirane zaštite bilja, voditi evidenciju o uporabi SZB. Uređaji za primjenu SZB podliježu redovitom pregledu. Ambalažu SZB zbrinuti na propisani način.

Karmen Karlić, dipl.ing.agr.
E-mail: Karmen.Karlic@savjetodavna.hr