Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Saznaj zašto je upis studija Drvne tehnologije pravi izbor!

Drvo je izazovan, raznovrstan i obnovljiv prirodni materijal koji predstavlja važan potencijal hrvatskog gospodarstva. Uporaba novih tehnologija povećava učinkovitost proizvodnje i čini drvnu struku profitabilnom. 

Želiš steći temeljna znanja iz širokog područja tehničkih i prirodnih znanosti te stručna znanja i vještine što ih zahtijeva suvremeni razvoj drvnoindustrijskih poduzeća? Upiši preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije u Vinkovcima! Sve što trebaš za upis je položiti osnovnu razinu hrvatskog, matematike i stranog jezika.

Brzo do posla u struci

U Hrvatskoj drvni sektor ima potrebu za visokoobrazovanim stručnjacima te velik broj stručnih prvostupnika drvne tehnologije nađe svoje mjesto na tržištu rada. Drvnotehnološki odsjek Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije s preddiplomskim stručnim studijem Drvne tehnologije osigurava obrazovanje stručnog kadra potrebnog za razvoj industrijske prerade drva i proizvodnje namještaja u Hrvatskoj.

Više o studiju Drvne tehnologije pronađi ovdje

Završetkom ovog fakulteta steći ćeš naziv stručni/stručna prvostupnik/prvostupnica drvne tehnologije. Osim što si time otvaraš put za nastavak studiranja na nekom od diplomskih ili specijalističkih studija Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije ili drugih fakulteta bit ćeš osposobljen za rad u drvoprerađivačkim tvrtkama.

Moći ćeš se zaposliti kao konstruktor proizvoda od drva, pilanski stručnjak kao i u proizvodnji pločastih materijala, u proizvodnji finalnih proizvoda, kao asistent menadžera u drvoprerađivačkoj industriji, suradnik u trgovini drvom i drvnim proizvodima i na sličnim radnim mjestima.

Laptop na dar

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije tehnološki daruje najuspješnije. Studenti koji budu među 30% najbolje rangiranih u ljetnom upisnom roku dobiti će laptop.

Znanja i vještine za suvremeni razvoj drvoindustrije

Temelji inženjerstva (matematika, fizika, kemija), osnove poznavanja materijala (anatomija drva, uporaba drva, ostali materijali), osnove tehnoloških svojstava i procesa (tehnološki procesi u preradi drva i proizvodnji namještaja), računala i primjena računala u proizvodnji (informatika, CAD, CAM, CAP, CIM, NU...), organizacija i ekonomika (integracija znanja za srednji management u poduzećima za preradu drva i proizvodnju namještaja) ono su što čeka buduće studente. 

Studij traje šest semestara, a studenti će također steći temeljna znanja iz širokog područja tehničkih i prirodnih znanosti te stručna znanja i vještine što ih zahtijeva suvremeni razvoj drvnoindustrijskih poduzeća.

Studij je besplatan, a nositelj organizacije i izvođenja nastave na stručnom studiju je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Nastava se izvodi u suradnji s Centrom kompetencija i lokalnim poslodavcima kod kojih će studenti obavljati praktičnu nastavu i stručnu praksu.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 2352 555 ili dekanat@sumfak.unizg.hr.

foto: Fakultet šumarstva i drvne tehnologije