Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

FŠDT ulaganjem u studentske projekte potiče studente na znanstveno-istraživački rad i stjecanje dragocjenog iskustva

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu osigurao je novčana sredstva za financiranje znanstveno-istraživačkih projekata studenata Fakulteta u akademskoj godini 2022./2023. Na provedeni natječaj je pristiglo 15 projektnih prijedloga za koje je imenovano Povjerenstvo ocijenilo kako zadovoljavanju propisane kriterije i time ostvaruju pravo na financiranje te da su sve prijavljene projektne teme u skladu s aktualnim globalnim, stručnim i društvenim problemima. Navedeni projekti imaju neovisan karakter i nisu vezani uz aktivnosti studijskog programa i izvedbenog plana nastave, već je ideja da se potiče dodatni angažman studenata u osmišljavanju, planiranju i provođenju inovativnih istraživačkih ideja u okviru urbanog šumarstva, šumarstva i drvne tehnologije.

Studentski projekti važni za razvoj karijere u sektoru

Studenti prilikom samostalnog vođenja projekta, imaju mogućnost praktično i neposredno upoznati znanstvenoistraživački proces ali i unaprijediti neke vještine poput organizacijskih, komunikacijskih te vještina rješavanja problema. Fakultet šumarstva i drvne tehnologije s prioritetnim djelovanjem usmjerenim na studente, a u suradnji s gospodarstvom i javnim sektorom u Republici Hrvatskoj i inozemstvu aktivno sudjeluje u stvaranju novih znanja i tehnologija važnih za životni okoliš.

Financiranjem projekata uz mentorstvo, studentima je pružena dodatna mogućnost pronalaska novih spoznaja, upotrebe tehnologija i usavršavanja vještina stečenih tijekom obrazovanja. Studentski projekti vrijedan su oblik vankurikularnog načina učenja i osposobljavanja za daljnju karijeru u sektoru šumarstva i drvne tehnologije.

„Zeleno i digitalno temeljne su odrednice svih Europskih razvojnih i financijskih planova uslijed neminovnih klimatskih promjena. Obrazovanjem samostalnih, samopouzdanih i ambicioznih stručnjaka za urbano šumarstvo, šumarstvo i drvnu tehnologiju, koji su željni što prije zauzeti svoje mjesto u društvu i pridonijeti razvoju zajednice, Fakultet ostvaruje ciljeve izvrsnosti koje si je postavio", izjavio je dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, prof. dr. sc. Josip Margaletić.

Svečano potpisivanje Ugovora o dodijeli sredstava između studenata voditelja projekata i Dekana FŠDT-a upriličeno je u Fakultetskoj vijećnici 9. ožujka 2023. g.