Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Upiši stručni studij Drvne tehnologije u Vinkovcima!

Matura samo što nije pokucala na vrata, a zadnji su trzaji oko odabira željenog fakulteta. Ako si maturant i karijeru zamišljaš u stalnom doticaju s prirodnim materijalima i u blizini najveće šume plemenitog hrasta lužnjaka u ovom dijelu Europe onda je za tebe idealan izbor preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije u Vinkovcima

Za upis je potrebno položiti hrvatski, matematiku i strani jezik na osnovnoj razini.

Što fakultet nudi? 

Nositelj organizacije i izvođenja nastave na stručnom studiju koji traje šest semestara je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, a ona se izvodi u suradnji s Centrom kompetencija i lokalnim poslodavcima kod kojih će studenti obavljati praktičnu nastavu i stručnu praksu

Također, steći će temeljna znanja iz širokog područja tehničkih i prirodnih znanosti te stručna znanja i vještine što ih zahtijeva suvremeni razvoj drvnoindustrijskih poduzeća. 

Studenti koji budu među 30% najbolje rangiranih u ljetnom upisnom roku na dar će dobiti laptop

Temelji inženjerstva (matematika, fizika, kemija), osnove poznavanja materijala (anatomija drva, uporaba drva, ostali materijali), osnove tehnoloških svojstava i procesa (tehnološki procesi u preradi drva i proizvodnji namještaja), računala i primjena računala u proizvodnji (informatika, CAD, CAM, CAP, CIM, NU...), organizacija i ekonomika (integracija znanja za srednji management u poduzećima za preradu drva i proizvodnju namještaja) ono su što čeka buduće studente. 

Sve informacije o studiju Drvne tehnologije saznaj ovdje

Gdje se mogu zaposliti?

Završetkom preddiplomskog studija studentu se izdaje svjedodžba kojom se utvrđuje završetak studija i stjecanje naziva prema studijskom smjeru: stručni/stručna prvostupnik/prvostupnica drvne tehnologije

Budući prvostupnici će biti osposobljeni za:

  • vođenje proizvodnje u svim fazama obrade i tehnološkog procesa
  • rad u pripremi i planiranju proizvodnje
  • kontrolu kvalitete proizvoda i proizvodnje

Posebna će znanja imati u primjeni računala u konstruiranju, terminiranju proizvodnje, te uvođenju i programiranju složenih procesa uz podršku računala.

Moći će raditi kao konstruktori proizvoda od drva, pilanski stručnjaci kao i oni u proizvodnji pločastih materijala, u proizvodnji finalnih proizvoda, kao asistenti menadžera u drvoprerađivačkoj industriji, suradnici u trgovini drvom i drvnim proizvodima i slično. 

Završetkom studija prvostupnici imaju mogućnost nastavka studiranja na nekom od diplomskih ili specijalističkih studija Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije ili drugih fakulteta.

Ostvari dobar rezultat na upisu i osvoji laptop

Fakultet šumarstva i drvne tehnologije tehnološki je napredan i nagrađuje najuspješnije. Studenti koji budu među 30% najbolje rangiranih u ljetnom upisnom roku na dar će dobiti laptop.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 2352 555 ili dekanat@sumfak.unizg.hr.

foto: Fakultet šumarstva i drvne tehnologije