Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako zaštititi krumpir od bolesti?

Nestabilne vremenske prilike najavljene u narednim danima izrazito pogoduju razvoju bolesti krumpira. Prvi simptomi plamenjače (Phytophtora infestans) zabilježeni su na ranijim sortama, a naknadno je uočena i pojava koncentrične pjegavosti (Alternaria solani) kao posljedica visokih temperatura i naglih vremenskih promjena.

Preporuka za zaštitu krumpira od plamenjače

Za efikasnu i pouzdanu zaštitu krumpira od plamenjače (Phytophtora infestans) preporučujemo koristiti kombinirani fungicid INFINITO®.

Infinito® sadrži kombinacija dvije aktivne tvari, fluopikolida i propamokarba, osigurava dugotrajno djelovanje štiteći cimu, ali i gomolje te smanjuje pojavu bolesti u skladištu. U zemljama zapadne Europe Infinito® je prvi izbor proizvođača krumpira u zaštiti od plamenjače, naročito za zadnje tretmane budući da sprečava prijelaz bolesti na gomolje čime se osigurava duže čuvanje u skladištima.

Primjena Infinito®

  • Infinito® treba primijeniti u blok tretmanu, preventivno, ukupno 4x tijekom vegetacijske sezone uz razmake 7-10 dana između primjena.
  • Doza: 1,6 L/ha
  • Karenca: 7 dana

foto: Prve dvije fotografije prikazuju plamenjaču na krumpiru. Na trećoj fotografiji prikaz je koncentrične pjegavosti (s lijeva na desno)

Zaštita krumpir od koncentrične pjegavosti

Za efikasnu i pouzdanu zaštitu krumpira od koncentrične pjegavosti (Alternaria solani) preporučujemo koristiti novi fungicid PROPULSE® registriran u krumpiru!

Propulse® sadrži dvije aktivne tvari. Fluopiram, koji sprečava klijanje spora i rast micelija i protiokonazol, koji inhibira biosintezu ergosterola u staničnim membranama patogena čime osigurava kurativni učinak na patogena. Kombinacija dvije aktivne tvari, različitog mehanizma djelovanja, osigurava produženu zaštitu te sprečava pojavu rezistentnosti!

Primjena Propulse®

  • Propulse® se može koristiti 3x tijekom vegetacijske sezone, uz razmake od 10 dana između aplikacija.
  • Doza: 0,5 L/ha
  • Karenca: 21 dan

Za sve dodatne informacije, obratite se Bayerovim expertima na agro.info@bayer.com

foto: Bayer