Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Dani otvorenih kušaonica
Martinje na dalmatinski u vinarijama Šibensko-kninske županije
Nakon berbe, a povodu blagdana sv. Martina, vinari Šibensko – kninske županije otvaraju vrata svojih kušaonica i slave uspješnu vinsku godinu. Naime, u vinarijama županije će se od 11. do 13. studenog održati jesensko izdanje Dana otvorenih kušaonica, događanja koje je proljetos premijerno održano u Šibensko – kninskoj županiji.
„Prvo izdanje Dana otvorenih kušaonica u našoj je županiji izazvalo velik interes, pa smo u suradnji s vinarima našeg kraja odlučili organizirati i prigodno, jesensko izdanje povodom Martinja. Moramo osvijestiti kulturne, gastronomske i običajne specifičnosti naših krajeva i početi ih koristiti u svrhu produljenja turističke sezone. Našim gostima, ali i domaćem stanovništvu koje ih možda nije niti svjesno, naši običaji mogu biti vrlo zanimljivi i privlačni“, komentirala je direktorica Turističke zajednice Šibensko – kninske županije Željana Šikić.
Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje u županiji pružaju mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze, ali i za poljoprivredu općenito. Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Blizina mora koja babiću daje snagu i na škrtom tlu, samo nekoliko kilometara u zaleđu postaje dublje tlo koje uz hladnije noći odgovara debitu. Zato Šibensko – kninska županija nudi i autohtone i internacionalne sorte, suha vina i slatke prošeke, raritetne pjenušce od babića ili maraštine, opole od lasine ili plavine.
Brojne vinarije diljem županije, od Primoštena i poznatih vinograda Bucavca, preko Šibenika, Vodica, Skradina, Oklaja, pa do Knina i Kijeva, nude vina autohtonih sorti jedinstvenih za ovaj kraj.
Zbog ograničenog broja posjetitelja i poštivanja epidemioloških mjera, potrebno je najaviti dolazak u željenu vinariju. Kontakt telefoni i adrese vinarija:
VINARIJA PRGIN - http://prgin-vina.com/
Adresa: Bilini, 22202, Primošten Burnji
Telefon: 098 236 885

VINARIJA TESTAMENT - https://testament-winery.com/hr/
Adresa: Stražnice 2, 22000, Jadrtovac
Telefon: 098 921 2889

VINARIJA VINOPLOD ŠIBENIK - http://vinoplod-vinarija.hr/
Adresa: Ul. Velimira Škorpika 2, 22000, Šibenik
Telefon: 022 334 011

VINARIJA BARAKA - https://baraka.co/hr/
Adresa: Bogdanovići 36, 22000, Šibenik
Telefon: 098 337 993

VINARIJA SLADIĆ - https://www.vinarija-sladic.com/
Adresa: Plastovo, Sladići 32, 22222, Skradin
Telefon: 091 218 2867
Pripremio: Tomislav Radić