Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Vinski univerzum

Vinski univerzum Zagreb, prvi hrvatski festival za mlade vinare, održat će se u četvrtak 30.1.2020., od 15 do 21h u središtu Zagreba, u hotelu Dubrovnik.

Vinski univerzum je obrazovno-promocijska vinska priredba. Sudjelovat će mladi vinari u dobi od 18-35 godina koji svoja vina predstavljanju mladim ali i drugim posjetiteljima . Cilj, ideja i nit vodilja festivala je: edukacija, bolja promocija, kultura uživanja u vinu i umjerenost u vinu! Svaki mladi vinar, osim klasične promocije svojih vina ima i poseban zadatak: edukaciju mladih posjetitelja o kulturi umjerenog uživanja vina te predstavljanje vinarije kroz svoju odabranu temu po kojoj će posjetitelji zapamtiti vinariju i vina. Održat će se i dvije edukativne radionice: 1. Malvazija & malvazija: priča o terroiru; 2. Vino i hrana: (sljubljivanje za početnike) a vinarima će se kroz dodatne aktivnost pokušati otvoriti novi prodajni kanali za ciljanu publiku. Održat će se i nagradna igra za posjetitelje i izlagače. Nakon festivala, Klub studenata Agronomskog fakulteta (KSA) organizira „After Party“.

Vinski univerzum prvi put je organiziran u prosincu 2015. u Ljubljani. Priredbu je tada posjetilo oko 700 mladih posjetitelja, koji su uz pomoć vinara i festivalskog programa upoznali kulturu vina. Svake je godine slovenski Vinski univerzum sve bolji i popularniji. Vinski univerzum Zagreb 2020. osmišljen je po uzoru na slovenski model, ali je prilagođen hrvatskim vinarima i uvjetima.

Vinski univerzum Zagreb se organizira uz podršku Vinskog univerzuma Ljubljana, Kluba studenata Agronomskog fakulteta (KSA), Hrvatskog sommelier kluba (HSK) i Turističke zajednice Zagrebačke županije. Kao izlagači sudjeluju i vinarske grupe Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Veleučilišta u Požegi te Riječkog veleučilišta, (Poljoprivredni odjel Poreč). Na radionici sljubljivanja vina i sireva na konferenciji za medije kušana je Cetinka vinarije Bačić s Korčule i Malvazija Anđelini iz Istre uz Žminjski sir mljekare Latus i Mladi trapist MIH sirane, otok Pag. O sljubljivanju hrane i vina o svojoj temi na festivalu, govorio je na konferenciji mladi vinar Dominik Anđelini.