Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Plavi krumpir- Bitoraj
Prirodno snažno obojeni plavi krumpiri bili su među prvim pronađenim krumpirima u Andama kod Maya i Inka gdje i danas postoje stotine različitih vrsta krumpira.

Osim zanimljive plave boje, poznate su njegove nutricionističke vrijednosti.
Plava boja ovog krumpira potječe iz pigmenta antocijana iz skupine flavonoida. Antocijani su biljni pigmenti topivi u vodi koji se na svjetlu reflektiraju od tamnocrvene do plavičaste boje, koje daju boju borovnicama,kupinama, višnjama i brusnicama.
Antocijani su snažni antioksidansi koji vežu slobodne radikale, sprječavaju štetno djelovanje UV zračenja te imaju snažna antibakterijska svojstva.

Plavi krumpir je i okusom jako sličan običnom krumpiru, ali je zato puno zdraviji od običnog bijelog i crvenog krumpira. Za vrijeme pripreme, bilo kuhanja ili pečenja tek će neznatno promijeniti boju ali će i dalje ostati plav ili ljubičast kada se peče.
Ovaj krumpir je odličan za probavu jer stimulira rad srca, jetre i krvnih žila.Izrazito je bogat bjelančevinama i vitaminima te se preporuča svim dobnim skupinama.
Krumpir inače sadimo na zemlju koja je prije toga obrađena i obogaćena sa domaćim gnojem koje dobivamo od kokoši nesilica i škotskih goveda koje također uzgajamo na farmi u sklopu našeg obiteljskog gospodarstva koje se nalazi u mjestu Sunger u Gorskom kotaru.

Narudžbe preko web trgovine Žuti klik!