Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumom i drumom
  • 26.04.2014. 11:30

Zabrinjavajuće zdravstveno stanje seljaka

Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog prvog komšiju ili babu Mandu koja živi na kraju ulice.

Foto: depositphotos.com
  • 506
  • 79
  • 0

Već neko vrijeme u Republici Hrvatskoj, informacija se koristi kao nova valuta plaćanja, gdje naše bolesno gospodarstvo trenutno zauzima prvo mjesto. Iskreno, ja nemam pojma šta to znači, ali čuo sam na dnevniku i uopće vam neću o tome pisati, nego želim reći da sam posvetio većinu života jučerašnjeg dana teoriji zdravlja i potrazi za kompaktifikacijom novih dimenzija izlječenja. Nažalost, nemam nikakve rezultate i osjećam se kao budala, što je generalno totalno krivo, jer sam u svojoj suštini samo potpuno ćaknut, ali i lagano zabrinut.

Prema svjetskoj enciklopediji poljoprivrednog znanja, definirani smo kao usamljene i prazne marionete veselih lica koje vječito kukaju nešto, a nismo ni debeli ni bolesni i možemo si priuštiti u labrtu gurati što nam je po volji od svih nezdravih ruralnih delicija. Što je maznuti jednom radišnom seljaku za večeru pola table slanine, ubit 7-8 pečenih jaja i onda se malo na kraju zasladiti čvarcima kao desertom. Krvna slika nam je kao u djeteta, masnoće nemamo, za dijabetes ni ne znamo što to točno znači, no ipak i kod nas se u novije vrijeme pojavljuju određene bolesti sa kojima se moramo znati nositi i liječiti.

Degenerativna deformacija zglobova. Vjerovatno najraširenija bolest među malim gospodarstvima koja napada kosti ruke, lakta ali i koljena - najviše pod utjecajem motike, ašova, šrafcigera, metle, vila ili pak grablji. Učestali pokreti sa bilo čime od navedenog prvo dovode do uklještenja, a onda i bolova praćenih nateknućima. Prevencije nema, a novi oblik liječenja ponudila je alternativna medicina u obliku flastera koji se lijepe na bolno mjesto. Ne sacinjavaju nikakve štetne tvari i nemaju nuspojave no prilikom korištenja, strogo se zabranjuje gledanje emisije "Plodovi zemlje" ili konzumacija bezalkoholnog piva.

Stres od krumpirovih zlatica. Na prvi pogled ništa strašno, no izrazito opasna bolest koja je sada već raširena gotovo u cijeloj zemlji. Prvi simptomi su povišeni krvni tlak, voda u koljenu i pojačano gubljenje kose praćeno velikim bolovima palca na lijevoj nozi. Ukoliko primijetite bilo koji od navedenih simptoma, odmah unesite urganizam 30 dkg pečene prasetine i minimalno tri češnja bijelog luka ili kao zamjensku varijantu - belgijski sladoled od piva.

Strah od korova. Nemam podataka.

Alergija na crveni traktor. Zbog utjecaja raznih svakodnevnih faktora, mentalno stanje je svakim danom sve lošije. Prilično nova i neistražena bolest koja se sve vise širi među nama. Ukoliko niste u mogućnosti kupiti traktor druge boje, dovoljno je ofarbati postojeći, no kako se ipak mora investirati nešto novca, medicina je doskočila tome i ponudila malu crvenu tableticu koju se preporučuje popiti na tašte ujutro sa 2 decilitra rakije, dok je izrazito važno da bude šljivovica. Za vrijeme konzumacije lijeka, potrebno je imati jedan prst u uhu. Tableta ide na recept i dobiti ćete ju od vašeg liječnika opće prakse.

Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog prvog komšiju ili babu Mandu koja živi na kraju ulice. Nakon svega, samo me brine jer nemam tabletu koja će me sjetiti koje sve tablete trebam popiti.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Zdravlje Zdravstevno stanje Strah od korova Alergija na traktor Stres od zlatica Rakija Slanina Krvni tlak Plodovi zemlje Kontrainidkacije Tablete Teorija zdravlja Zdravlje na selu Flaster


Autor

Krunoslav Štiks

Više [+]

Kruno je ljubitelj nota iz Osijeka i broji 36 godina. Pisao i piše za razne portale, knjige i časopise. Čvrsto se drži one stare mudrosti: "Nije sretan onaj tko puno ima, sretan je onaj koji malo treba".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]