Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izbori 2015
  • 08.11.2015. 22:15

U sljedećoj Vladi svi će biti partneri?

Nakon 63,15 posto prebrojanih glasova smanjuje se razlika - HDZ-ova koalicija dobiva 61 mandata, SDP i partneri 53, Most 19, IDS 4, HDSSB i Bandić 2, Živi zid jedan.

  • 704
  • 98
  • 0

Na osmim izborima od neovisnosti, Hrvatsku očekuje teško postizborno razdoblje jer nijedna od vodećih formacija nije blizu apsolutnoj većini od 76 mandata, pišu strani mediji. Iznenađenje svakako dolazi od centrističke stranke MOST koja je i u anketi Agrokluba bila druga po količini glasova i kvaliteti predizbornog programa za poljoprivredu.

Tko će dobiti podršku MOST-a?

Hoće li Hrvatska po prvi put u svojoj povijesti dobiti manjinsku Vladu?

U 22:00 dobili smo i prve službene rezultate Državnog izbornog povjerenstva (DIP). Prema podacima, glasovalo je 61,12% birača.

Prema zadnjim rezultatima DIP-a, nakon obrađenih 99,9% glasačkih listića, Domoljubna koalicija osvaja 56 mandata (59 s 3 mandata iz dijaspore), Hrvatska raste 56 mandata (62 sa 3 IDS-a i 3 manjine), MOST 19, IDS 3, HDSSB 2, Milan Bandić 2, Čačić 1, Živi zid 1. Ovi izbori za zastupnike u Hrvatski sabor bi mogli biti najneizvjesniji do sada, a mogli bi biti obilježeni i rekordnom izlaznošću glasača. Ključno je tko će dobiti podršku MOST-a. Prema pisanju SeeBiza, Drago Prgomet će biti premijerski kandidat MOST-a, a moguće je da to bude i glavni uvjet za koaliciju! Zoran Milanović je prekinuo tišinu i pozvao MOST da zajedno s njim pokrene reforme. Hoće li MOST podržati manjinsku Vladu ili otići u lijevom, a možda i u desnom smjeru?

Foto/infografika: Jutarnji.hr


Tagovi

Tihomir Jakovina HDZ SDP MOST IDS Živi zid Izbori2015 Mandati Poljoprivreda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.