Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Željko Kraljičak
  • 02.10.2015. 18:40

HDSSB: Kraljička za ministra poljoprivrede!

HDSSB u utrku za predstojeće parlamentarne izbore ulazi predstavljanjem svog kandidata za ministra poljoprivrede u budućoj Vladi Željka Kraljička.

  • 457
  • 167
  • 0

HDSSB u utrku za predstojeće parlamentarne izbore ulazi predstavljanjem svog kandidata za ministra poljoprivrede u budućoj Vladi Željka Kraljička. HDSSB naglašava kako resor poljoprivrede, zajedno s prehrambenom i prerađivačkom industrijom, vidi kao stratešku odrednicu tog kraja i stoga želi preuzeti odgovornost za taj resor.

HDSSB, kako kažu iz stranke, nudi konkretna rješenja, a jedno od njih je i hitna legalizacija poljoprivrednih objekata za jednu kunu čime će se postići da 550.000 podnositelja zahtjeva za legalizaciju, poljoprivrednika i nositelja OPG-a ne troše sredstva na legalizaciju, već na pripremu projekata za financiranje iz Programa ruralnog razvoja. Najavljuju i vraćanje prednosti pri dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i smanjenje njegove cijene zakupa.

Smanjenje PDV-a na hranu i seljenje u Slavoniju

HDSSB, kao i SDP i HDZ, obećava smanjenje PDV-a na hranu i povezivanje zelene i plave Hrvatsku kroz izmjene Zakona o PDV-u, tako što će smanjeni PDV u turizmu biti olakšica samo onima koji prepoznaju vrijednost hrvatskog prehrambenog proizvoda.

Planiraju i hitno seljenje Ministarstva poljoprivrede i agencija, ustanova i javnih poduzeća iz toga resora u Slavoniju, a najavljuju i povlačenje više sredstava iz europskih fondova za razvoj gospodarstva i poljoprivrede. Preduvjet gospodarskog i sveukupnog razvoja Hrvatske je reforma lokalne i regionalne samouprave.


Tagovi

HDSSB Željko Kraljičak PDV na hranu Ministar poljoprivrede OPG Poljoprivredni objekti Ministarstvo poljoprivrede Slavonija Prehrambena industrija Zakup zemlje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ovce na Pagu su nešto potpuno drugo... #RuralFoto #Životinje #Pag #Metajna