Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Željko Kraljičak
  • 02.10.2015. 18:40

HDSSB: Kraljička za ministra poljoprivrede!

HDSSB u utrku za predstojeće parlamentarne izbore ulazi predstavljanjem svog kandidata za ministra poljoprivrede u budućoj Vladi Željka Kraljička.

  • 461
  • 167
  • 0

HDSSB u utrku za predstojeće parlamentarne izbore ulazi predstavljanjem svog kandidata za ministra poljoprivrede u budućoj Vladi Željka Kraljička. HDSSB naglašava kako resor poljoprivrede, zajedno s prehrambenom i prerađivačkom industrijom, vidi kao stratešku odrednicu tog kraja i stoga želi preuzeti odgovornost za taj resor.

HDSSB, kako kažu iz stranke, nudi konkretna rješenja, a jedno od njih je i hitna legalizacija poljoprivrednih objekata za jednu kunu čime će se postići da 550.000 podnositelja zahtjeva za legalizaciju, poljoprivrednika i nositelja OPG-a ne troše sredstva na legalizaciju, već na pripremu projekata za financiranje iz Programa ruralnog razvoja. Najavljuju i vraćanje prednosti pri dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i smanjenje njegove cijene zakupa.

Smanjenje PDV-a na hranu i seljenje u Slavoniju

HDSSB, kao i SDP i HDZ, obećava smanjenje PDV-a na hranu i povezivanje zelene i plave Hrvatsku kroz izmjene Zakona o PDV-u, tako što će smanjeni PDV u turizmu biti olakšica samo onima koji prepoznaju vrijednost hrvatskog prehrambenog proizvoda.

Planiraju i hitno seljenje Ministarstva poljoprivrede i agencija, ustanova i javnih poduzeća iz toga resora u Slavoniju, a najavljuju i povlačenje više sredstava iz europskih fondova za razvoj gospodarstva i poljoprivrede. Preduvjet gospodarskog i sveukupnog razvoja Hrvatske je reforma lokalne i regionalne samouprave.


Tagovi

HDSSB Željko Kraljičak PDV na hranu Ministar poljoprivrede OPG Poljoprivredni objekti Ministarstvo poljoprivrede Slavonija Prehrambena industrija Zakup zemlje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]