Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izbori 2015
  • 09.11.2015. 16:50

Bivši, sadašnji i budući ministar poljoprivrede?

Tihomir Jakovina je zahvaljujući glasovima birača dobio ulaznicu za Hrvatski sabor, a velike su šanse da i dalje ostane na funkciji ministra poljoprivrede.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 1.781
  • 167
  • 0

Tihomir Jakovina bio je na drugome mjestu koalicije Hrvatska raste u petoj izbornoj jedinici koja je obuhvaćala Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju. I nije uopće loše prošao.

Čak štoviše, osim liste na kojoj je bio, dodatno je redni broj ispred njegova imena zaokružio čak 6.751 glasač. I po tim preferencijalnim glasovima nalazi se na trećem mjestu. Bolji su samo SDP-ov ministar branitelja Predrag Matić s 8.820 glasova i njegov također stranački kolega, saborski zastupnik Zdravko Ronko s 7.731 glasom.

Jakovinom zadovoljni i glasači i Milanović

Jakovina tako sasvim sigurno postaje saborski zastupnik, a ukoliko Zoran Milanović bude uspješniji u političkim pregovorima, itekako je moguće da dosadašnji ministar poljoprivrede na toj funkciji i dalje ostane.

Jer, stavivši Jakovinu na visoko drugo mjesto, Milanović je jasno dao do znanja da je zadovoljan njegovim četverogodišnjim radom, a sudeći prema ovim, još uvijek neslužbenim rezultatima, slično razmišlja i gotovo sedam tisuća onih koji su jučer izašli na birališta.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Tagovi

Tihomir Jakovina Ministar poljoprivrede Hrvatska raste V izborna jedinica Požeško-slavonska županije Brodsko-posavska županija Vukovarsko-srijemska županija Preferencijalni glasovi Predrag Matić Zdravko Ronko


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.