Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Torta od bazge
  • 17.05.2018. 10:30

Osječani probali tortu od bazge kakva će se služiti i na kraljevskom vjenčanju

Sve ljekovite blagodati bazge predstavljene su na tradicionalnom Zelenom četvrtku na osječkoj gonjogradskoj tržnici.

Foto: Bigstockphoto/haraldmuc
  • 2.553
  • 176
  • 0

Neuobičajeno visoke proljetne temperature uz dovoljno vlage ubrzale su rast ovdašnje vegetacije, pa tako i vrlo rasprostranjene biljke bazge koja je sada umjesto u srpnju dozrijela već početkom svibnja. Sve ljekovite blagodati bazge predstavljene su na tradicionalnom Zelenom četvrtku na osječkoj gonjogradskoj tržnici. Glavna vijest ipak je bila slasna torta koja je napravljena upravo od bazge i to po originalnom receptu kraljevske torte koja će se uskoro služiti i na velikom vjenčanju britanskog princa Harryja i Meghan Markle.

Marica Završki potrudila se pronaći originalnu recepturu te je za svoju ukusnu tortu upotrijebila osam kokošjih jaja i istu količinu šećera i brašna te je svaki biskvit ispekla odvojeno. Posebni okus torti daje limun, ali još više - sirup od bazge.

"Našli smo podatak da će svadbena torta princa Harryja biti torta s bazgom i limunom i naša je Marica danas pripremila iznenađenje posjetiteljima tržnice i napravila takvu tortu", rekla je Ljiljana Olujić, EcoRural Net.

Svi posjetitelji tržnice koji su imali sreće da se domognu barem djelića kraljevske torte bili su oduševljeni njenim okusom!


Povezana biljna vrsta

Bazga

Bazga

Sinonim: Crna bazga, zovina, zovika, bazgovina, bazika, bazovina, bažovina, boza, šambik, crna zova | Engleski naziv: Black elder, elderberry | Latinski naziv: Sambucus nigra L.

Bazga je većinom drvenasta biljka, dok se rjeđe mogu naći kao zeljaste višegodišnje biljke. Poznato je 40-tak vrsta bazge, a sve su pripadnice roda Sambucus. Rasprostranjene su... Više [+]

Tagovi

Bazga Ljekovitost Torta od bazge Kraljevsko vjenčanje Marica Završki


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com