Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Marija Blagojević
  • 19.06.2017. 10:30

Od betonike do kozmetike s posebnom namjenom

Hoće li zbog napredovanja farmaceutske industrije, 16-tisućljetna prirodna medicina pasti u zaborav?

  • 1.788
  • 131
  • 0

Tvrtka Travar-mb d.o.o. sa dugogodišnjom tradicijom i dokazanom kvalitetom proizvodi prirodne biljne proizvode kako bi pomogla potrošačima u očuvanju našeg najvećeg bogatstva, zdravlja.

Prije prerade biljke putuju na analizu

Često govore da priroda nudi neiscrpno bogatstvo zbog čega neprestano ima novih saznanja i doprinosa nauci koja se brine o očuvanju zdravlja i produženju života. Doznajemo da svoje proizvode rade isključivo od neotrovnih biljaka koje su kroz stoljeća među narodom dokazane i provjerene, a sakupljaju ih po livadama, pašnjacima, šumama, kamenjarima, planinama, pored rijeka itd, dok veći dio biljaka i sami uzgajaju, no tome usprkos, prije prerade ih šalju na analizu.

Berba i sušenje, kruna dobrog proizvoda

Kada govorimo o preradi, bitno je naglasiti da poseban akcent stavljaju na samu berbu i sušenje kako bi biljka zadržala boju, aromu i ljekovitost, a čija je posljedica dobar i kvalitetan finalni proizvod.

Od čajnih mješavina do kozmetike s posebnom namjenom

Diče se tako čajnim mješavinama, biljnim kapima, mastima,eteričnim uljima, ljekovitim biljem, tinkturama, kozmetikom s posebnom namjenom i ostalim, zahvaljujući čemu su stekli mnogobrojne stalne kupce kojima su njihovi proizvodi postali neizostavna stavka na popisu obveznih mjesečnih potrepština.

Betonikom protiv proljeva, astme, reume

Govorimo li o ljekovitom bilju, kupcima je betonika jedna od dražih, a nalaze ju na vlažnim livadama, svijetlim prozračnim šumama, šumskim livadama. Cvate od srpnja do rujna, a za lijek se skupljaju listovi i korijen, i to za vrijeme cvatnje. Njezini listovi služe u liječenju rastrojenih i slabih živaca, padavica, žutice, astme, za čišćenje pluća, protiv povraćanja krvi, žgaravice, vodene bolesti, reumatskih bolesti, uloga (gihta) i želučanog katara. Korijen se koristi kod povraćanja i otrovanja, a biljka sadrži tanine pa se može upotrebljavati i za liječenje rana, zaustavljanje proljeva i grgljanje kod upale grla.

Uz betoniku, potrošači sve više preferiraju tinkturu od đumbira upravo stoga što đumbir ima povoljan učinak na ljude koji trpe od želučane neuroze, napinjanja, grčeva i pomanjkanja apetita te migrene, a također smanjuje i povećani serumski i tkivni kolesterol te trigliceride u krvi.

HACCAP i ISO 9001, primjer dobre proizvođačke prakse

Budući da poštuju pravila Europske unije, uveli su Normu ISO 9001 te HACCP (sustav kvalitete proizvodnje koji pomaže proizvođačima hrane prilikom identifikacije, procjene i kontrole opasnosti koje mogu biti vezane za određeni proizvod ili cijelu proizvodnu liniju).

"Unutar Europske unije svi proizvodi koji dolaze na tržište moraju zadovoljavati dobru proizvođačku praksu koja je opisana u normi ISO 9001, a kako bi zadovoljili potrebe Unije, aktivno provodimo certifikacijsku normu.

Uzevši to u obzir, a kako bi udovoljili zahtjevima tržišta i dokazali usmjerenost na potrebe kupaca uz strogu brigu o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda, primjenjujemo i stalno poboljšavamo djelotvornost sustava upravljanja kvalitetom i zdravstvenom ispravnošću proizvoda temeljenog na zahtjevima međunarodne norme ISO 9001 i HACCP principima", priča direktorica Marija Blagojević koja se bori protiv napredovanja farmaceutske industrije, zbog čega je 16-tisućljetna Božja medicina počela padati u zaborav, a koja nezaobilaznim proizvodom smatra mast cirkovena koju kupci izrazito cijene zbog pomaganja kod upale vena.


Tagovi

Travar mb d.o.o. Iso HACAP Betonika


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]