• Ukrasno cvijeće
  • 20.09.2013. 10:11

Jesenska sadnja ruža

Iz bogate ponude Rasadnika ruža Virag sigurno ćete pronaći sortu za Vas. Novina u ponudi su i sadnice starih sorti ruža. Donosimo Vam savjete za pravilnu jesensku sadnju ruža

  • 7.555
  • 575
  • 0

Za sve ljubitelje ovog prekrasnog mirisnog cvijeća, Rasadnik ruža Virag pripremio je preko 80 sorti sadnica ruža i ruža stablašica. Trenutno je idealno vrijeme za sadnju ruža jer jesenska sadnja ima prednosti s obzirom na proljetnu. Sadnjom u jesen biljci ostaje dovoljno vremena da se korijen počne užiljavati. Nakon što nastupi prvi mraz, tlo se počinje brzo slijegati te prijanjati uz korijen. Ruže posađene u jesen obično procvatu desetak dana ranije nego ruže zasađene u proljeće.

Starinska sorta ruže Centifolie

Za sadnju ruže najbolje je iskopati jamu 50x50x50 cm, a na dno rupe se stavlja zreli stajski gnoj te na njega sloj rastresite zemlje. Nakon toga stavlja se sadnica, i to tako da cijepljeno mjesto bude 3-5 cm ispod razine zemlje. Prije toga potrebno je prikratiti vrhove korijena. Dobro je sadnicu prije sadnje, sat vremena držati u vodi.

Sadnicu koju smo smjestili u jamu zasipamo ostatkom rastresite zemlje i dobro nagazimo. Zalijevanje je obavezno bez obzira na vlažnost zemlje. Kod jesenske sadnje još nagrnemo zemlju na posađenu sadnicu tako da grane vire van tek 1-2 cm. Ovaj humak štiti ružu preko zime od smrzavanja i bure u južnim krajevima. U proljeće humak moramo odgrnuti i poravnati. Ovakvom sadnjom osiguravam ružama dovoljno hranjivih elemenata kako bi mogle proizvesti bujan grm i kvalitetno stablo.

Sorta ruže Eden Rose

Rasadnik ruža Virag bavi se uzgojem sadnica ruža od 1996. godine što dokazuje kvalitetu i dugogodišnju tradiciju. Trenutno godišnje proizvode preko 50.000 sadnica ruža i preko 5.000 ruža stablašica. Odnedavno se u rasadniku mogu naći i kvalitetan sortiment starinske sorte ruža.

Kompletnu ponudu sadnica ruža rasadnika Virag možete pogledati u katalogu koji se nalazi u prilogu članka.


Fotoprilog


Tagovi

Ruže Rasadnik Virag Sadnja Stare sorte Kvaliteta Tradicija Sortiment Ruže stablašice


Autorica

Maja Bakota

Maja Bakota

Maja je administratorica/urednica AgroKluba. Završila je diplomski studij financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zanima se za društvene mreže, community management i SEO. Osebujnog glazbenog ukusa :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi