• OPG Herega
  • 25.07.2017. 09:00

"Cvijeće je težak posao, ne znam želimo li ga svojoj djeci"

"Ja sam odrasla u cvijeću jer ga moji roditelji uzgajaju preko 35 godina i uvijek sam mislila da ćemo tu ljubav i posao prenositi našim mladim generacijama. No, nisam više sigurna da mi svojoj djeci želimo priuštiti ovakav težak život", istaknula je Mirjana Herega.

Foto: Arhiva OPG-a Herega
  • 2.867
  • 156
  • 0

OPG Herega posluje čak četrnaest godina i dokaz je velike ljubavi jedne obitelji prema cvijeću koja ju je pretočila u posao. U OPG-u Herega rade supružnici Mirjana i Dubravko, uz još šestero stalno zaposlenih osoba. Po potrebi zapošljavaju i sezonske radnike.

Uzgajaju preko 100 vrsta raznolikog cvijeća, što za balkone, što za gredice, kamenjare... U njihovoj ponudi se mogu pronaći krizanteme, ciklame, božićne zvijezde i brojne druge vrste cvijeća.

Pelargonije najzanimljivije, a karanfili očaravaju mirisom

"Najzaniljivije cvijeće je ono što je ljudima najlakše za održavanje, poput pelargonija za balkone koje su jako dobre za ljetno, sušno razdoblje. Veoma su zanimljivi i mirisni karanfili koji zbog svog mirisa i širokog spektra boja uveseljavaju mnoge pripadnice ljepšeg spola", kaže nam Mirjana Herega.

Ciklame obitelji Herega

Najčešće je kod prodaje zastupljena klasika, ali se stalno traži i nešto novo, pa Mirjana i Dubravko Herega preko njihovih dobavljača sadnica nastoje to i nabaviti. Evo za primjer, kako kaže Mirjana Herega, ove godine na Floraartu u Zagrebu najzanimljivija je bila biljka coleus canina koja tjera pse i mačke svojim specifičnim mirisom.

Cvijeće izlažu i prodaju na mnogim sajmovima diljem Lijepe naše. Posjećuju tako sajmove cvijeća od Kvarnera pa sve do Dubrovnika, ali i središnju Hrvatsku. Ujedno prodaju u Zagrebu na Trešnjevačkom placu i doma na kućnom pragu.

Članovi su nadaleko poznate zadruge "Varaždinski cvijet" preko koje proizvode prodaju velikim trgovačkim lancima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Radi se doslovno 24 sata na dan

Njihov posao je veoma mukotrpan jer se radi doslovno 24 sata na dan i ističu Mirjana i Dubravko Herega kako se samo uz veliku ljubav prema cvijeću, puno truda i odricanja može opstati i postići uspjeh.

Božićne zvijezde

"Ja sam odrasla u cvijeću jer ga moji roditelji uzgajaju preko 35 godina tako da je cvijeće moj život od malih nogu i uvijek sam mislila da ćemo tu ljubav i posao prenositi našim mladim generacijama. No, nisam više sigurna da mi svojoj djeci želimo priuštiti ovakav težak život", istaknula je Mirjana Herega.

Foto: Arhiva OPG-a Herega


Povezana biljna vrsta

Pelargonija

Pelargonija

Sinonim: Muškatli | Engleski naziv: Geraniums | Latinski naziv: Pelargonium

Pelargonija Pročitaj više »

Fotoprilog


Tagovi

Ljubavi prema cvijecu Mirjana Dubravko Balkone Gredice Kamenjare Krizanteme Ciklame Bozicne zvijezde Pelargonija Karanfili Mrijana Herega Dubravko Herega Floraartu Varazdinski cvijet Cvijece


Autorica

Jelena Hendić

Jelena Hendić

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi