Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Herega
  • 25.07.2017. 09:00

"Cvijeće je težak posao, ne znam želimo li ga svojoj djeci"

"Ja sam odrasla u cvijeću jer ga moji roditelji uzgajaju preko 35 godina i uvijek sam mislila da ćemo tu ljubav i posao prenositi našim mladim generacijama. No, nisam više sigurna da mi svojoj djeci želimo priuštiti ovakav težak život", istaknula je Mirjana Herega.

Foto: Arhiva OPG-a Herega
  • 3.017
  • 156
  • 0

OPG Herega posluje čak četrnaest godina i dokaz je velike ljubavi jedne obitelji prema cvijeću koja ju je pretočila u posao. U OPG-u Herega rade supružnici Mirjana i Dubravko, uz još šestero stalno zaposlenih osoba. Po potrebi zapošljavaju i sezonske radnike.

Uzgajaju preko 100 vrsta raznolikog cvijeća, što za balkone, što za gredice, kamenjare... U njihovoj ponudi se mogu pronaći krizanteme, ciklame, božićne zvijezde i brojne druge vrste cvijeća.

Pelargonije najzanimljivije, a karanfili očaravaju mirisom

"Najzaniljivije cvijeće je ono što je ljudima najlakše za održavanje, poput pelargonija za balkone koje su jako dobre za ljetno, sušno razdoblje. Veoma su zanimljivi i mirisni karanfili koji zbog svog mirisa i širokog spektra boja uveseljavaju mnoge pripadnice ljepšeg spola", kaže nam Mirjana Herega.

Ciklame obitelji Herega

Najčešće je kod prodaje zastupljena klasika, ali se stalno traži i nešto novo, pa Mirjana i Dubravko Herega preko njihovih dobavljača sadnica nastoje to i nabaviti. Evo za primjer, kako kaže Mirjana Herega, ove godine na Floraartu u Zagrebu najzanimljivija je bila biljka coleus canina koja tjera pse i mačke svojim specifičnim mirisom.

Cvijeće izlažu i prodaju na mnogim sajmovima diljem Lijepe naše. Posjećuju tako sajmove cvijeća od Kvarnera pa sve do Dubrovnika, ali i središnju Hrvatsku. Ujedno prodaju u Zagrebu na Trešnjevačkom placu i doma na kućnom pragu.

Članovi su nadaleko poznate zadruge "Varaždinski cvijet" preko koje proizvode prodaju velikim trgovačkim lancima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Radi se doslovno 24 sata na dan

Njihov posao je veoma mukotrpan jer se radi doslovno 24 sata na dan i ističu Mirjana i Dubravko Herega kako se samo uz veliku ljubav prema cvijeću, puno truda i odricanja može opstati i postići uspjeh.

Božićne zvijezde

"Ja sam odrasla u cvijeću jer ga moji roditelji uzgajaju preko 35 godina tako da je cvijeće moj život od malih nogu i uvijek sam mislila da ćemo tu ljubav i posao prenositi našim mladim generacijama. No, nisam više sigurna da mi svojoj djeci želimo priuštiti ovakav težak život", istaknula je Mirjana Herega.

Foto: Arhiva OPG-a Herega


Povezana biljna vrsta

Pelargonija

Pelargonija

Sinonim: Muškatli | Engleski naziv: Geraniums | Latinski naziv: Pelargonium

Pelargonija Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Ljubavi prema cvijecu Mirjana Dubravko Balkone Gredice Kamenjare Krizanteme Ciklame Bozicne zvijezde Pelargonija Karanfili Mrijana Herega Dubravko Herega Floraartu Varazdinski cvijet Cvijece


Autorica

Jelena Hendić

Više [+]

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs