Nemapom

Tip: Poboljšivači tla
Proizvođač: E-nema

Nemapom sadržava nematode (Steinernema feltiae) za suzbijanje prezimljujućih ličinki jabučnog savijača (Cydia pomonella) te ostalih ličinki leptira u voćarstvu.

Opis proizvoda:

Nematode (Steinernema feltiae) za suzbijanje prezimljujućih ličinki jabučnog savijaca (Cydia pomonella) te ostalih ličinki leptira u voćarstvu.

Primjena:

  • Nemapom® se primjenjuje od kraja rujna, kod velike vlage zraka. Idealno vrijeme primjene je kada su stabla i grane vlažne!
  • Lagana kiša, magla i rosa pospješuju djelovanje.
  • Preporučuje se tretiranje predvečer ili noću kako bi se izbjeglo isušivanje tretiranih grana. Povoljne temperature su iznad 8°C, a kratkotrajni pad temperature ne smeta.
  • Nemapom® je potrebno pomiješati s vodom te dobivenu otopinu svakih 5 minuta promiješati, kako se nematode ne bi taložile. Potrebne količine staviti u prskalicu i odmah potrošiti. Otopinu s nematodama u potpunosti potrošiti jer se čuvanjem gube svojstva.

U Nemapomu® sadržane nematode bezopasne su za ljude, životinje i biljke.

Mlade sadnice s glatkim stablom: stablo sa svih strana dobro poprskati, obratiti pažnju da je cijepljeno mjesto potpuno tretirano.
Starije sadnice ( >10 godina ) s hrapavom korom: stablo i primarne grane dobro namočiti.

Djelovanje:

Nemapom® reducira prezimljujuće ličinke i time umanjuje napad savijača u proljeće. Tretirane ličinke ugibaju u roku 48 sati.

VAŽNO: Ličinke preferiraju prezimljavanje u suhim mjestima pod korom stabla ili na drvenim materijalima (kutije, sanduci i sl.) koje se nalaze ispod voćke te je potrebno i takva mjesta tretirati.

Leđna prskalica: prskalicu svakih 5 minuta protresti kako bi se spriječilo taloženje nematoda.
Mlaznice na prskalici ili atomizeru trebaju imati promjer otvora od 0,8 mm ili više, a maksimalni pritisak iznosi 5 bara. Kod atomizera sva sita izvaditi.

Skladištenje i rok trajanja:

Po primitku u što kraćem roku potrošiti. Zaštiti ih od temperatura ispod 0°C i iznad 30°C. Kod hladnog skladištenja na 4 – 12°C neotvoreno pakiranje se može čuvati 6 tjedana.

Pakiranje:
5 milijuna za 10 m2
10 milijuna za 20 m2
50 milijuna za 100 m2
500 milijuna za 1.000 m2

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: E-nema