Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Pecos

Tip: Organska gnojiva
Proizvođač: Fomet spa

Gojivo Pecos je gnojivo dobiveno mješanjem i naknadnom reakcijom te zadovoljava u jednom formulatu osnovne probleme hrvatskih tala – manjak željeza, alkilni manjak bora te manjak organske tvari.

Pecos je također obogaćen topivim magnezijem koji skupa sa sumporom i željezom stvaraju trajnost i kvalitetu u tlu. Pecos također, zahvaljujući svojoj orginalnoj formulaciji, stvara odbojni efekt prema štetnicima u tlu kao i prema gljivičnim parazitima korjena biljke.

Pecos karakteristike:

  • Fizički izgled: homogeni pelet, cilindričnog oblika, promjera 3-4 mm i prosječne dužine 5-7 mm
  • Pecos je gnojivo dobiveno miješanjem i naknadnom reakcijom; napredan u toliko jer zadovoljava u jednom formulatu osnovne probleme tla u Italiji; manjak željeza (Fe), alkalni pH, manjak bora (B), manjak organske tvari.
  • Bogatstvo Pecos-a je nadopunjeno prisustvom topivog magnezija (5 kg na 100 kg proizvoda) koje zajedno sa sumporom i željezom daje i uzdiže sve aspekte kvalitete okusa, izgleda i trajnosti kroz vrijeme voća i povrća.
  • Zahvaljujući svojoj originalnoj i inovativnoj formulaciji odbija životinje u tlu (krtice i glodavci) kao i gljivične parazite korijena biljke; to se osobito vidi kod povrtlarskih kultura (lubenica, dinja, krumpir i rajčica).

Pecos kao hranjivo:

  • Pecos se iskazao kao odličan proizvod za kvalitetno vinogradarstvo; daje sve elemente kako organsku tvar i meso — mikro elemente, koji pospješuju ograničavanje vegetativnog rasta u korist komponenata koji opet djeluju na formiranje završnih aroma vina.
  • Pecos je proizvod koji se mnogo koristi za povrtlarske kulture na polju, kao što su industrijska rajčica, dinja, lubenica, luk, češnjak; isto tak nalazi primjenu u stakleničkoj proizvodnji jagoda, konzumne rajčice, patlidžana i u cijelom području uzgoja prijesadnica.
  • Upotreba Pecos-a na kulturama gdje se primjenjuje navodnjavanje, stvara idealan odnos između onog što donosi voda i unosa korijena, stvarajući idealan trenutak da se to dogodi (djelomična acidifikacija tla, unos umičnih tvari koje povećavaju kapacitet razmjene meso elemenata u vidu topivih soli).
N P K Fe B Mg S C
2,00% 2,00% 2,00% 5,00% 0,20% 5,00% 16,00% 11,00%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Fomet spa