Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Humosal

Tip: Organska gnojiva
Proizvođač: Vermis d.o.o.

Humosal je 100% prirodno organsko gnojivo dobiveno u procesu ubrzane biološke razgradnje zrelog konjskog gnoja djelovanjem crvenih kalifornijskih glista (lat. Lumbricus Rubellus) u strogo kontroliranim uvjetima uz svakodnevni nadzor, te koristeći visoku tehnologiju i znanje.

Prema Prilogu I. Uredbe (EZ) Komisije br. 889/2008 o pravilima za ekološku proizvodnju, gnojivo ovog tipa dozvoljeno je za primjenu u ekološkoj proizvodnji.

(Inicijalno dozvoljeno prema Uredbi (EZ-a) br. 2092/91 i preneseno člankom 16. stavkom 3. točkom (c) Uredbe (EZ-a) br. 834/2007)

Zašto koristiti Humosal

U današnje vrijeme, kada je tlo iscrpljeno korištenjem umjetnih gnojiva i pesticida kako bi se osigurala dovoljna količina hrane, javila se potreba za poboljšanjem poljoprivrednog zemljišta korištenjem kvalitetnog i biološkim načinom proizvedenog gnojiva. Ta proizvodnja biti će prikazana kao osnova za postojanje čovječanstva u ekonomskom, socijalnom i ekološkom pogledu.

S druge strane, diljem svijeta, postoje neplodna zemljišta bez mogućnosti poljoprivredne proizvodnje zbog strukture tla gdje nema dovoljno alkalnih elemenata kao što su: kalcij, kalij, magnezij natrij, a posebno kalcija koji je osnova svakog plodnog zemljišta. Veće količine natrija pretvaraju tlo u neplodno i sušno.

Zbog toga je neophodno koristiti naše 100% prirodno organsko gnojivo - Humosal da se nadoknade izgubljeni mikroelementi.

Neke kulture mogu dati dobre rezultate čak i na onim tlima gdje inače ne uspijevaju.

Humosal, dobiven uz pomoć crvenih kalifornijskih glista, može se koristiti kao organsko gnojivo za svaki oblik biološke proizvodnje: voća, povrća, cvijeća, održavanje zelenila, kao i za vinograde jer su humusne tvari temelj plodnosti zemljišta. Humosal je bogat korisnim bakterijama i gljivicama i može ponovno oživjeti iscrpljeno tlo.

Koristiti se kako za privatno (kućno), tako i za komercijalno uzgajanje biljaka.

Humosal je sitne, fine strukture, neutralne pH vrijednosti i optimalne vlažnosti, kako bi sačuvao svoju raznoliku mikrobiološku i enzimatsku aktivnost, sadrži fitohormone te hranjive tvari kao što su: N,K,P,Ca i Mg u formi pogodnoj za biljke, u koncentraciji i do nekoliko puta većoj od stajskog gnojiva.

Upotrebom Humosala stvarate pozitivne efekte na klijavost, rast i prinos biljaka kao i na povećanu otpornost biljaka na gljivične i bakterijske bolesti.

Biljke poput: rajčice, paprike, patliđana, kupusa, kelja, salate, krastavaca, mrkve, krumpira, luka, agruma, kaktusa, vinove loze, jabuka, krušaka i drugog različitog bilja, uobičajeno rastu bolje gnojene sa Humosalom.

Kako koristiti Humosal

Humosal možete koristiti tijekom cijele godine, bilo da se radi o vanjskoj ili unutarnjoj proizvodnji.

Povrće (paprika, rajčica, salata, mrkva, peršin, krastavci, cvjetača...)

 • kod sijanja sjemena za presadnice pomiješati Humosal s zemljom u omjeru 1 : 3-5 i pritom dobro zaliti
 • kod presađivanja presadnica u svaku iskopanu jamicu staviti uz korijen 0,2 litre ili više Humosala, zagrnuti zemljom i obilno zaliti
 • prihrana se vrši čistim Humosalom kod prvih plodova
 • kod gusto sijanog povrća posipajte Humosal duž gredice, pomiješajte sa zemljom i vodom i tada zasadite
 • prihrana sa 0,5 - 1,0 litre Humosala na 1m2 zasijane površine

Voćke (jabuke, kruške, šljive, trešnje...) i vinova loza

 • kod sadnje voćaka dodati oko 2 litre Humosala u iskopanu jamu, ogrnuti zemljom i zaliti
 • kod prihrane nikako ne raskopavati zemlju okolo voćaka, nego samo staviti godišnje 2-3 cm sloja Humosala okolo krošnje voćke

Grmovito bilje (ogrozd, ribizl, ukrasni grmovi, trave...)

 • usipati 1,5 litre Humosala u iskopanu jamu tik do korijena biljke, ogrnuti zemljom i zaliti
 • za prihranu koristiti 0,3 litre po m2 u širini grmlja

Cvijeće

 • kod uzgoja lončanica, Humosal pomiješati zajedno s zemljom u količini 5 - 15%, ogrnuti i zaliti
 • kod sadnje lukovica i presadnica uz svaku stavite 2-3 velike žlice Humosala, ogrnuti i dobro zaliti

Stavljanje Humosala neposredno uz korijen biljke ili upotreba većih količina od preporučenih nikako ne može štetno djelovati na biljke.

Rok trajanja: 5 godina. Nakon otvaranja preporučeno ga je potrošiti u roku od mjesec dana.

Humosal, kao visoko kvalitetno organsko gnojivo, neophodno je za svaki oblik ekološke proizvodnje voća, povrća, cvijeća, vinograda i održavanje zelenila jer su humusne tvari i mikroorganizmi temelj plodnosti zemljišta.

N P K
2,60% 1,80% 2,50%