Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Biogrena

Tip: Organska gnojiva
Proizvođač: Unichem Agro d.o.o.

Plantella Biogrena je visoko kvalitetno organsko gnojivo biljnog porijekla koje sadrži sva osnovna hranjiva neophodna za život biljaka i mikroorganizama koji biološki aktiviraju tlo.

Prednosti:

  • Sadrži sva osnovna i mikrohranjiva, huminske i fulvinske kiseline te 22 milijarde mikroorganizama na gram.
  • Ne sadrži klice bolesti, biljnih štetnika ni sjeme korova. Visoko kvalitetna organska hrana termički je obrađena i peletirana.
  • Sadrži čak 40% organske tvari, što povećava biološku aktivnost tla potrebnu za kvalitetan i stabilan urod.
  • Sadrži puno huminskih kiselina, 5-10%, za brži rast i bolju otpornost biljaka.
  • Gnojivo u obliku mikropeleta se lakše rasipa, a pelete se jednakomjernije razgrađuju u zemlji.

Opis: Biogrena je gnojivo potpuno prirodnog porijekla. Obogaćuje tlo organskim tvarima i ubrzava nastajanje humusa kao osnovnog čimbenika rodnosti. Zbog izrazito visoke mikrobiološke aktivnosti utječe na život u tlu, revitalizira ga i uspostavlja biološku ravnotežu te omogućava oslobađanje u zemlji pohranjenih hranjiva. Biogrena je potpuno homogeno gnojivo koje ima stabilnu kvalitetu.

Dugogodišnja istraživanja učinkovitosti Biogrene su pokazala iznenađujuće rezultate kod više vrsta biljaka. Ovom ćemo prilikom analizirati učinkovitost gnojenja Biogrenom na rajčici, kupusu, špinatu i breskvama. Usporedba količine uroda (t/ha) na rajčici, kupusu, špinatu i breskvama kod gnojenja drugim gnojivima u odnosu na gnojenje Biogrenom. Kao što je vidljivo iz grafikona, prinos je kod svih kultura bio puno veći prilikom gnojenja Biogrenom u odnosu na gnojenje nekim drugim gnojivima. Kod rajčice se prinos povećao za 21,7 %, kod kupusa za 30 %, kod špinata za 80,2 % i kod bresaka za 46 %. Naši su pokusi također pokazali dobre rezultate u vezi kvalitete, izgleda kao i bržeg dozrijevanja biljaka. Kod rajčice je dozrijevanje uranilo za 3-5 dana, a kod kupusa čak 8 dana. Prilikom gnojenja Biogrenom na lišću breskve je bilo znatno manje kloroze (32 %). Berba bresaka je pomaknuta za čak 7 dana ranije, a urod je bio puno kvalitetniji. Iz svih ovih podataka možemo zaključiti da upotrebom Biogrene možemo znatno povećati urod i njegovu kvalitetu te pozitivno utjecati na neke fiziološke smetnje kod biljaka. S aspekta prinosa i vremena berbe nam upotreba Biogrene znatno poboljšava i financijski učinak proizvodnje tih kultura.

Uporaba:
Biogrena se može upotrebljavati na svim vrstama zemljišta i za gnojenje svih vrsta biljaka. Koristiti je možemo tijekom čitave godine. Biogrenu rastresemo po zemljištu i plitko je ukopamo. Na 100 m2 upotrijebi se 20 kg Biogrene. Kod gnojenja dvaput godišnje, na proljeće i ujesen, za jedno gnojenje upotrijebimo pola količine gnojiva (10 kg na proljeće i 10 kg ujesen).

N P K
2,75% 1,96% 1,20%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Unichem Agro d.o.o.