YaraMila Partner 12-11-18 +S+ 2MgO

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: Yara

YaraMila Partner sadrži idealnu ravnotežu dušika, u nitratnom i amonijskom obliku (start i hrana kroz duže vremensko razdoblje). YaraMila Partner uz nitrofosfate sadrži i jednostavnu kombinaciju polifosfata i artofosfata. Ovi oblici fosfora daju veću dostupnost topivog fosfora biljci te omogućuju najvišu iskoristivost i efikasnost u širokom rasponu pH tla. Kalij se u Yara Mila Partneru nalazi na bazi SOP, ciljano za primjenu u intenzivnim usjevima. Takav oblik kalija daje superiornu kvalitetu u usporedbi sa standardnim NPK gnojivima (na bazi MOP).

YaraMila Partner je kompleksno granulirano gnojivo koje osigurava optimalnu opskrbu hranjivima, uravnoteženu u svakoj fazi i lako dostupnoj biljci. Kvalitetu usjeva osiguravaju sekundarne hranjive tvari (Mg, S) i mikroelementi (Fe, Zn, Mn) koji utječu na razvoj klorofila, fotosintezu, sintezu bjelančevina i vitamine. Nedostatak mikroelemenata utječe na smanjenje prinosa i kvalitetu.

Karakteristike i prednosti:

Granule ujednačene veličine obložene filmom od voska, nema prašine, jednostavno i precizno razbacivanje. Hranjiva u granuli su ujednačena i nisu vezana na nosač (vrlo brzo otpuštanje hranjiva, veća i bolja iskoristivost hranjiva – visok i kvalitetan prinos. Granule Yara Mila proizvedene su na jedinstven i potpun proces (sinteza), a ne uz fizičko miješanje. Rezultat toga su granule izvrsnih kemijskih osobina i dostupnost hranjiva u različitim uvjetima tla. Sadrži fosfor u obliku polifosfata i ortofosfata koji je dobro topiv u vodi (veća iskoristivost i djelotvornost u odnosu na druga mineralna gnojiva na tržištu).

Sadrži magnezij koji je neophodan za rast i razvoj te za ostale funkcije te sumpor koji je vrlo važan u ishrani biljke i potiče ujednačen rast i razvoj. Primjena Prije sjetve ili sadnje. Tijekom vegetacije jer ima izvrsnu topivost i dostupnost hranjiva.

Veličina granula: veće od 4 mm 4% max, 2 – 4 mm 80% min, 1 - 2 mm 15% max, manje od 1mm 1% max.

N P K Fe Zn Mg Mn S
12,00% 11,00% 18,00% 0,10% 0,01% 2,00% 0,02% 17,00%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Yara