Osmoform Permanent 19-7-18+2MgO+TE

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: ICL Specialty Fertilizers (Everris)

Osmoform Permanent je Everrisovo novo sporo otpuštajuće gnojivo. Uravnotežen je proizvod koji sadrži sporo otpuštajući dušik. Proizvod također omogućuje vašim biljkama kompletan paket mikroelemenata s visokim sadržajem željeza.

Osmoform je sporo otpuštajuće gnojivo. Princip rada je temeljen na dugim lancima dušika koji se sporo razgrađuju. Taj je proces pod utjecajem temperature, mikrobioloških aktivnosti i vlage. Osmoform Permanent ima sporo otpuštanje dušika.

Osmoform sadrži NKP, magnezij i paket mikroelemenata. Sastav dušika je uravnotežen kako bi biljka imala brzu reakciju nakon primjene te dugotrajni učinak nakon toga. Veličine granula Osmoform Permanenta su između 1,2 – 2,8 mm. Proizvod je savršen za korištenje površinskom gnojidbom rasadnika u posudama te primjene pri uređenju krajobraza.

Prednosti proizvoda:

  • Sporo otpuštanje dušika.
  • Nema gubitka gnojiva ukoliko se posuda s biljkom prevrne. Proizvod se lijepi za površinu supstrata.
  • Brza reakcija biljke, jaka zelena boja.
  • Vrlo učinkovito otpuštanje dušika.
  • Sadrži magnezij i mikroelemente s visokim sadržajem željeza.
  • Dugotrajno djelovanje do 8 - 10 tjedana.
  • Jednostavna primjena.

Osmoform Permanent je razvijen za površinsku gnojidbu rasadnika u posudama, no može se koristiti i u druge svrhe u kojima je potrebno dugotrajno djelovanje dušika i kalija. Dušik i kalij u proizvodu se otpuštaju tijekom perioda od otprilike 8 – 10 tjedana nakon primjene.

U slučaju površinske gnojidbe, bitno je podjednako primjeniti količinu gnojiva po površini supstrata. Ukoliko se primijeni po biljkama, preporučuje se odstraniti granule s lišća.

Čuvati na suhom. Djelomično korištene ili oštećene vreće bi se trebale dobro zatvoriti.

N P K Fe Cu Zn Mg Mn S Mo
19,00% 7,00% 18,00% 0,50% 0,02% 0,02% 2,00% 0,10% 17,30% 0,00%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: ICL Specialty Fertilizers (Everris)