Osmocote Start 6W (11-11-17+2MgO+TE)

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: ICL Specialty Fertilizers (Everris)

Osmocote Start, gnojivo s omotačem druge generacije, vrlo je učinkovito za pružanje odgovarajuće ishrane za biljke s kratkim ciklusom kultivacije. Može pružati do 6 tjedana dodatne ishrane za biljke.

Osmocote Start potpuno je omotan, ima NPK kompoziciju 11-11-17 i sadrži sve osnovne mikroelemente. Njegov prerađeni omotač omogućuje jednoličnu i reguliranu opskrbu hranjivim tvarima za biljke s nižim EC-om, čak tijekom kraćih razdoblja rasta.

Također je, praktički, siguran od bilo kakvog ispiranja. Osmocote Start stvara vrhunske uvjete ukorjenjivanja budući da se ishrana koju pruža može kombinirati s malim sadržajem soli.

Prednosti proizvoda:

  • Bolje ukorjenjivanje i boja biljaka.
  • Potpuno omotan s jednoličnim otpuštanjem.
  • Manje ispiranja i izuzetno učinkovit.
  • Siguran za korištenje, nema stresa od soli.
  • Jednostavan za primjenu i ne praši se.

Osmocote Start nudi odličan plan gnojidbe za jednogodišnje biljke s kratkim ciklusom rasta, poput ljubičica, jaglaca, impatiensa i kaljužnica.

Osmocote Start je također idealan za povrće osjetljivo na sol te reznice koje imaju veću poteškoću s ukorjenjivanjem. Može se miješati te je moguća površinska gnojidba dok god na lišću ne ostaju granule gnojiva.

Preporučena količina*

  Lagana ishrana Normalna ishrana
Rasadnici u posudama 0.5-1.5 g/l 1.5-2.5 g/l
Lončanice 0.5-1.5 g/l 1.5-2.5 g/l
Sadnice 0.5-2.0 g/l -
Presadnice povrća 0.5-1.5 g/l 1.5-2.5 g/l

* Navedene količine se odnose na neognojene supstrate i opće su preporuke. Obratite se svom Everris savjetniku za detaljne savjete i prilagodbe za korištenje u npr. tunelima i staklenicima.

N P K Fe B Cu Zn Mg Mn Mo
11,00% 4,80% 14,10% 0,38% 0,01% 0,11% 0,01% 1,20% 0,05% 0,01%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: ICL Specialty Fertilizers (Everris)