Osmocote Exact Hi.End 15-8-11 15-8-11+2MgO+TE

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: ICL Specialty Fertilizers (Everris)

Osmocote Exact Hi.End 12 – 14 M je kontrolirano otpuštajuće gnojivo temeljeno na Osmocoteovoj četvrtoj generaciji i tehnologiji duplog omotača (DCT). Kao i s Osmocote Exactom, dugotrajnost proizvoda i uzorci otpuštanja se znaju unaprijed.

Dio Osmocote Exact Hi.End-a je razvijen tehnologijom duplog omotača (DCT), a dio granula ima sekundarni omotač, što znači da udio proizvoda počinje s otpuštanjem hranjivih tvari kasnije, tijekom kritične faze rasta. Rezultat je izrazito učinkovita isporuka hranjivih tvari, koja poboljšava rast biljke.

Prednosti proizvoda:

  • Fiksan obrazac otpuštanja i dugotrajnosti, potpuno omotane granule.
  • Dio otpuštanja hranjivih tvari se odgađa do ljeta.
  • Bez potrebe za dodatnom ili ponovnom gnojidbom.
  • Nizak EC u početnoj fazi kultivacije.
  • Bolje ukorjenjivanje biljaka.
  • Sadrži sve osnovne elemente za ishranu biljaka.

Osmocote Hi.End 12 - 14M posebno je razvijen za uzgoj lončanica između svibnja i lipnja. Može se koristiti za razne vrste lončanica, četinjače, zimzeleno žbunje i ostale rasadnike.

Za biljke kojima su potrebne dodatne hranjive tvari u ljetnom razdoblju, preporučena doza je +/- 0.5 g/l više (oko 25%) nego kod Osmocote Exact Standarda. Za biljke osjetljive na sol koje apsorbiraju samo nekolicinu hranjivih tvari u prvim mjesecima nakon sađenja, količine su jednake preporučenim količinama.

Preporučena količina*

  Lagana ishrana Normalna ishrana  Intenzivna ishrana
Rasadnici u posudama koji zahtijevaju više hranjivih tvari kasnije tijekom sezone (primjena Hi.End) 3 - 4 g/l 5 - 6 g/l 6 - 7 g/l
Biljke osjetljive na sol 3 - 4 g/l 4 - 5 g/l 5 - 6 g/l

* Navedene količine se odnose na neognojene supstrate i opće su preporuke. Obratite se vašem Everris savjetniku za detaljne savjete i prilagodbu za korištenje u npr. tunelima i staklenicima.

N P K Fe B Cu Zn Mg Mn Mo
15,00% 8,00% 11,00% 0,45% 0,03% 0,05% 0,02% 2,00% 0,06% 0,02%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: ICL Specialty Fertilizers (Everris)