Hydroflex F

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: ICL Specialty Fertilizers (Everris)

Hydroflex je linija vodotopivih NPK gnojiva, posebno dizajnirana za hidroponske kulture. Hydroflex linija uključuje nekoliko formulacija osobite namijene.

Gnojidba Hydroflexom osigurava optimalan unos hranjivih tvari potreban za uzgoj hidroponskih kultura, temeljenih na dugogodišnjim istraživanjima u hidroponiji.

Zahvaljujući sastojcima premium kvalitete i optimalno izbalansiranom omjeru elemenata, Hydroflex gnojivo sustavni je element svakog visokotehnološkog hidroponskog sustava. Hydroflex će dokazati svoju vrijednost kod usjeva uzgajanih na supstratu, kao i na pjeskovitim tlima navodnjavanim kap po kap.

Prednosti Hydroflex gnojiva:

  • Visoka čistoća – sastav Hydroflex-a čine trenutno najčišći dostupni elementi.
  • Potpuna topivost – Hydroflex je sastavljen od finog kristalnog praha koji se brzo i potpuno otapa u vodi.
  • Potpun i uravnotežen sastav – Prilikom primjene s kalcijevim nitratom, Hydroflex će usjevima osigurati hranjivu otopinu koja sadrži sve potrebne hranjive tvari u optimalnom omjeru.
  • DTPA – Željezo u Hydroflex gnojivima isporučuje se putem DTPA oblika, što omogućuje bolje prihvaćanje željeza, čak i u tvrdim vodama.
  • Fleksibilnost – Programi gnojidbe s Hydroflex gnojivima prilagođeni su kvaliteti vode, fazi rasta usjeva, uz potporu preporuka utvrđenih računalnim sustavom.
  • Jednostavnost primjene – Gnojidba Hydroflex gnojivima smanjuje mogućnost pogreške i izbjegava složene izračune.

Hidroponski uzgoj

Tehnologija hidroponskog uzgoja omogućuje potpunu kontrolu primjene nutrijenata u zoni korijena. Gnojidba u ovom osjetljivom sustavu kontinuirano zahtijeva optimalan unos nutrijenata. Greške se pri tome ne toleriraju, budući da je u intertnom supstratu limitirano skladištenje hranjivih tvari. Upravo zbog osjetljive ravnoteže sustava, istraživanja su se redovno orijentirala na pronalaženje optimalnog odnosa hranjivih tvari koje se unose.

Hydroflex program gnojidbe optimalno je prilagođen potrebama hidroponskog uzgoja. U kombinaciji s kalcijevim nitratom, omogućen je unos svih potrebnih elemenata u optimalnom omjeru. Prilagodba kvaliteti vode omogućena je primjenom dušične kiseline, bez utjecaja na optimalan omjer elemenata. Balansirana kombinacija kalcijevog nitrata i Hydroflex gnojiva osigurava specifične potrebe usjeva u određenim fazama razvoja. Neuravnotežena prehrana dovela bi do manjka ili suviška soli.

Hydroflex pruža makro (N, P, K, S, Mg) i mikro nutrijente (F, B, Cu, Zn, Mn, Mo).

Hydroflex linija

Proizvod

Sastav

Kulture

Topivost

EC (1g/L at 20°C) mS/cm

Hydroflex T

8-3.9-32.4+1.8Mg+TE

Rajčica, paprika

200 g/L

1.19

Hydroflex C

11-3.5-28.2+1.8Mg+TE

Patlidžan, krastavac

200 g/L

1.22

Hydroflex F

10-4.8-26.6+1.8Mg+TE

Ruže, gerberi, krizantema, karanfil

200 g/L

1.17

Hydroflex S

10-3.9-27.4+2.1Mg+TE

Jagoda

200 g/L

1.22

N P K Mg
10,00% 4,80% 26,60% 1,80%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: ICL Specialty Fertilizers (Everris)