Ecoferro 250 Plus

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: Fomet spa

Gnojivo Ecoferro je izravno asimilirajući humus proizveden isključivo humifikacijom odabranog kravljeg i konjskog gnojiva koji je podvrgnut prcesu fermentacije kroz period vremena od osam mjeseci te dodavanjem 25% željeznog sulfata. Spriječava i liječi Fe klerozu koja je posljedica stvarnog pomanjkanja željeza u tlu ili kao posljedica nemogućnosti njegovog temeljnog usvajanja uslijed pretjeranog prisustva vapnenca (osobito primjetno u Dalmaciji).

Izravno iskustvo mnogih poljoprivrednika dokazuje da gnojenje željeznim sulfatom uz prisustvo stabilizirane i humificirane organske tvari jamči i poboljšava rezultate sprečavanja i liječenje pomanjkanja željeza.

Ecoferro je posebno pogodan za gnojenje voćnjaka i vinograda budući da omogućuje stvaranje zalihe željeza i organske tvari u dubini tj. na mjestima gdje ga u kasnijim fazama vegetacije neće biti moguće nadomjestiti. Dokazan proizvod kojeg je već prepoznao veliki broj maslinara, vinogradara i povrtlara.

Ecoferro 250 Plus karakteristike:

  • Dobiva se od dva gnojiva, odabranog humificiranog stajnjaka i željeznog sulfata, čije se dobro poznate osobine pospješuju njihovim istovremenim prisustvom.
  • Spriječava i liječi Fe-klorozu koja je posljedica stvarnog pomanjkanja željeza u tlu ili posljedica nemogućnosti njegovog temeljitog usvajanja uslijed pretjeranog prisustva vapnenca.
  • Stoga je neophodno spriječiti da željezo ostane neaktivno u tlu: učinkovito zaštitno djelovanje obavlja humificirana organska tvar.
  • Kao potvrda tome, brojni pokusi, ali i izravno iskustvo mnogih poljoprivrednika, posvemice su dokazali da gnojenje željeznim sulfatom, uz primjenu stabilizirane i humificirane organske tvari, jamči i poboljšava rezultate spriječavanja i liječenja pomanjkanja željeza.

Ecoferro 250 Plus kao hranjivo:

  • Gnojidba na bazi gnojiva Ecoferro 250 Plus kulturi daje i sporo oslobađajući organski dušik za kojeg, naročito kod jesenskih gnojenja, ne postoji opasnost od ispiranja kišom.
  • Osobito je pogodno za gnojenje voćnjaka (jabuka, krušaka, bresaka, šljiva, trešanja, aktinidija) i vinograda, budući da omogućuje stvaranje zaliha željeza i organske tvari u dubini, u onim dijelovima tla koje više neće biti moguće dostići tijekom naknadnih faza uzgoja.
  • Preporučene doze su obično dovoljne za spriječavanje i liječenje pomanjkanja željeza i za dostatno temeljno prihranjivanje dušikom. U krajnjim je slučajevima ipak potrebno prihranjivanje gnojivom Ecoferro dopuniti drugim specifičnim tretmanima protiv kloroze.

Organsko dušično gnojivo s magnezijem željezom i sumporom: N 3%, Fe 5% org. C 25%, SO3 7%

N Fe S C
3,00% 5,00% 7,00% 25,00%

Pogledajte ostala gnojiva proizvođača: Fomet spa