Cerafert Start-up-micro

Tip: Mineralna gnojiva
Proizvođač: SCM seed coatings&more

Cerafert start-up–micro startno gnojivo koristi se prilikom sjetve ili sadnje čitavog niza ratarskih, povrtlarskih, ratarskih kultura, a i u cvjećarstvu.

Sadrži 13% aktivnog dušika, od toga 6% u amonijskom i 7% u amidnom obliku. Iz toga razloga je oslobađanje dušika postepeno i ujednačeno kroz čitavo razdoblje nicanja i početnog rasta.

Čak 32% fosfora nalazi se u obliku koji klicini korjenčići mogu početi usvajati već na 60C, čime potiče raniji razvoj korijena i brži porast. Ovaj fosfor je zbog svoje posebne formulacije od strane biljke iskoristiv čak 80-100%.

Kao neophodni partner fosforu nalazi se 2% cinka. Cinkova uloga je sudjelovanje u enzimatskim procesima koji počinju bubrenjem sjemenke, a završavaju razvojem korjenčića.

Magnezij u količini od 5%, kao sekundarno biljno hranjivo, čiji je nedostatak sve češći problem poljoprivrednih tala, snažno potiče fotosintezu i razvoj lisne mase mlade biljčice.

Gnojivo je mikrogranulacije veličine granula od 0,5-1,5 mm.

CERAFERT START-UP-MICRO koristi se prilikom same sjetve ili sadnje u dozi od 20-50 kg/ha, neposredno uz sjeme ili sadnicu.

N P Zn Mg
13,00% 32,00% 2,00% 5,00%