Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 4
  • 23.02.2022. 10:30

Za ulaganja u skladišne kapacitete žitarica i uljarica osigurano 150 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1

Foto: Depositphotos/Denisfilm
  • 1.509
  • 145
  • 1

Ministarstvo poljoprivrede je uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Natječaj koji se odnosi na ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice iz Programa ruralnog razvoja, sve u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru ratarstva i stočarstva.

Ukupna vrijednost iznosi 150 milijuna kuna, pri čemu je 90 milijuna kuna predviđeno za male i srednje korisnike te 60 milijuna kuna za velike korisnike.

Riječ je o Natječaju u sklopu operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava", a ulaganja u izgradnju i opremanje novih i postojećih skladišta za žitarice i uljarice te sušare doprinijet će osiguravanju stabilnosti tržišta žitarica i uljarica te smanjenju gubitaka proizvođača zbog nižih cijena, kao i podizanju konkurentnosti domaćih ratara i stočara.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva (govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi).

Intenzitet javne potpore iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova uz mogućnost uvećanja za dodatnih 20 posto za mlade poljoprivrednike, za ulaganje u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili za zajednički projekt.

Više informacija pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 28. veljače 2022. godine, napominju iz Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Javno savjetovanje Tip operacije 4.1.1 Skladištenje Žitarice Uljarice Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.