Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 29.11.2022. 13:30

Za štete od suše 100 milijuna kuna - što donosi program potpore?

U javnom je savjetovanju Prijedlog programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete od suše u 2022. godini

Foto: Martina Pavlović
  • 9.022
  • 482
  • 0

Prijedlog programa potpore poljoprivrednim proizvođačima za ublažavanje štete od suše u 2022. godini pušten je u javno savjetovanje.

Svrha mu je pružanje financijske potpore za ublažavanje posljedica štete uzrokovane prirodnom nepogodom suša poljoprivrednim proizvođačima u okviru Registra šteta od prirodnih nepogoda na prinosu kukuruza, soje, suncokreta, šećerne repe, duhana, voća i povrća.

Potpora se dodjeljuje korisnicima koji ispunjavaju uvjete Programa u iznosu najviše 10 posto od ukupno prijavljene štete  u 2022. u Registru za svakog pojedinog korisnika.

Dodjeljuje se slijedom ujednačene proporcionalne podjele na temelju konačnog ukupnog prijavljenog iznosa štete svih prihvatljivih korisnika i raspoloživih proračunskih sredstva u iznosu od 100 milijuna kuna.

Prihvatljivi korisnici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. 

Kako je priopćilo Ministarstvo poljoprivrede, u 2022. godini u Hrvatskoj je 17 županija proglasilo prirodnu nepogodu suša za područja ukupno 281 jedinice lokalne samouprave.

Već u ovoj godini bit će isplaćeno 33 milijuna kuna, dok će na preostali iznos korisnici potpore ostvariti pravo u 2023. godini, po provedenoj konačnoj obradi podataka o prijavljenim štetama od suše.

Više informacija pronađite ovdje.

Najmanji pojedinačni iznos potpore iz ovoga Programa po korisniku iznosi 376,73 kune (50 eura). Najveći pojedinačni iznos potpore iz ovoga Programa po korisniku iznosi 37.672,50 kuna (5.000 eura).

Savjetovanje je otvoreno do 1.12.2022., napominju iz Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Javno savjetovanje Štete od suše Program potpore Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]