• Nacionalne manjine
  • 01.05.2021. 15:00

Za OPG-ove s ruralnih područja naseljenim nacionalnim manjinama 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim OPG-ima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, stoji u priopćenju.

Foto: Renata Prusina
  • 2.962
  • 840
  • 0

Raspisan je natječaj za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 20 milijuna kuna, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Prijavu, navode, može podnijeti SOPG/OPG  upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 500 do 4.999 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO).

"Sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom većim od pet posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine“, pojašnjavaju, pri čemu će najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku biti 60.000 kuna.

Inače, Program se provodi već četvrtu godinu za redom, a ukupno je tijekom protekle tri godine isplaćeno 46,6 milijuna kuna za 740 korisnika.

Cilj je, ističu, doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina. 

"Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim OPG na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području“, stoji u priopćenju. 

Natječaj i dokumentacija za prijavu možete pronaći ovdje.

Prijave se podnose od 3. svibnja, a krajnji rok  je 3. lipanj 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Natječaj Nacionalne manjine Ruralna područja Program potpore Nezaposlenost


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sijeno ili otava?

Foto: Autor