Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 14.12.2023. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Za mljekarstvo 175 tisuća eura, za uzgojna udruženja u stočarstvu 398 tisuća eura

Ugovori će, navode iz Ministarstva poljoprivrede, doprinijeti unaprjeđenju provedbe uzgojnih programa.

Foto: Maja Celing-Celić
  • 870
  • 79
  • 0

Dodijeljeno je 175 tisuća eura vrijednih ugovora u okviru Programa potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2023. godini te su uručeni 398 tisuća eura vrijedni ugovori za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u stočarstvu. 

"Jedinicama regionalne samouprave pomažemo u očuvanju i razvoju poslovanja subjekata u lancu proizvodnje i prerade mlijeka, a potporu kroz javni poziv u ukupnom iznosu od 175.607 eura ostvarile su Varaždinska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Ličko-senjska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska i Bjelovarsko-bilogorska županija",rekla je ministrica Marija Vučković. 

Kaže da sufinanciraju mjere za uzgoj i kupovinu junica namijenjenih proizvodnji mlijeka te troškove sabiranja i prijevoza, čime će doprinijeti očuvanju likvidnosti gospodarstava koja se bave tom proizvodnjom, ali i pomoći županijama koje su za cilj postavile povećanje obujma proizvodnje i broja mliječnih krava na svom području.

Potpora u visini 398,17 tisuća eura je uručena i 18 priznatih uzgojnih udruženja u području stočarstva za ovu godinu kroz "Program potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. - 2023. godine".

Ugovori će, navode iz Ministarstva, doprinijeti unaprjeđenju provedbe uzgojnih programa i učinkovitijoj provedbi metoda i postupaka u cilju genetskog unaprjeđenja proizvodnih svojstava populacija stoke kao što su proizvodnja mesa, mlijeka, jaja, meda i drugih stočarskih proizvoda.

Sa stajališta izvornih i ugroženih pasmina domaćih životinja očekivani rezultat Programa je unaprjeđenje uzgojnih programa metodama koje osiguravaju učinkovitije očuvanje izvornih genotipova i genetske varijabilnosti u populacijama izvornih pasmina stoke. I na kraju, jedan od važnih ciljeva sufinanciranja je administrativno jačanje i povećanje stupnja samostalnosti u provedbi uzgojnih programa, zaključuju. 


Tagovi

Marija Vučković Ministarstvo poljorivrede Dodijeljeni ugovori Potpore Potpore za mljekarstvo Uzgojna udruženja u stočarstvu


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.