Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 25.06.2020. 12:30

Vučković: Preraspodjelom sredstava 360 milijuna kuna za hrvatske poljoprivrednike

Sutra će u službenom glasniku biti objavljena odluka o izmjeni uredbe kojom se regulira korištenje Programa ruralnog razvoja u svim zemljama EU-a, najavila je ministrica poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/smuki
  • 5.792
  • 430
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je u četvrtak nakon sjednice Vlade, da će preraspodjelom sredstava iz Programa ruralnog razvoja hrvatskim poljoprivrednicima na raspolaganju biti 360 milijuna kuna potpora.

Sutra će, kako je najavila, u službenom glasniku EU-a biti objavljena odluka o izmjeni uredbe kojom se regulira korištenje Programa ruralnog razvoja u svim zemljama EU-a.

Ministrica je kazala da je to između ostalog rezultat uspješno vođenih pregovora hrvatskog predsjedništva te podrške i solidarnosti svih članica EU-a i rezultirat će dobrim dohodovnim potporama za hrvatske poljoprivrednike.

S obzirom na izmjenu uredbe, kako je pojasnila, to konkretno znači da će se dva posto ukupno dodijeljenih sredstava u okviru Programa ruralnog razvoja moći dodijeliti malim i srednjim hrvatskim OPG-ima, obrtima i poduzećima koja se bave poljoprivredom i preradom poljoprivrednih proizvoda.

"Već smo počeli raditi elemente natječaja, potpore će se isplaćivati nekoliko mjeseci. Za male poljoprivredne proizvođače koji se bave primarnom proizvodnjom iznosit će do 7 tisuća eura, ovisno o kriterijima, a za male i srednje prerađivače do 50 tisuća eura", istaknula je.

To smatramo, nakon tri kruga pregovora, tri seta mjera, najznačajnijom potporom u resoru poljoprivrede što se tiče dogovora s EK, kazala je.

Na novinarsko pitanje koliko je to ukupno novca kazala je ukupno 360 milijuna kuna


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Ruralni razvoj Potpore Preraspodjela Marija Vučković

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)