Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodjela ugovora
  • 25.04.2023. 16:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Uvodi se nova potpora u cilju aktivacije što više zapuštenih hektara

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je da će Ministarstvo izdvojiti sredstva za novu vrstu potpora čiji je cilj aktiviranje što većeg mogućeg broja zapuštenih hektara.

Foto: Facebook/Marija Vučković
  • 11.229
  • 656
  • 1

"Hrvatski poljoprivrednici znaju koristiti sredstva iz europskih fondova", izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković na dodjeli 81 nova ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja vrijednih 11,1 milijun eura.

Tome je, rekla je, dokaz iskorištenje omotnice Programa ruralnog razvoja i 2,8 milijardi eura odobrenih sredstava za ulaganja koja unapređuju hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju, ali i doprinose kvaliteti života ruralne zajednice.

"Dodijeljenim ugovorima će se sufinancirati projekti malih i mladih poljoprivrednika, ulagati u voćarstvo, sjemensku i rasadničarsku proizvodnju, tov svinja i mliječno govedarstvo te skladišne kapacitete za žitarice i uljarice, kao i obnovljive izvore energije te modernizaciju drvoprerađivačke proizvodnje", navela je. 

Također, istaknula je da će Ministarstvo poljoprivrede izdvojiti sredstva za novu vrstu potpora u cilju aktivacije što je većeg mogućeg broja zapuštenih hektara privatnog poljoprivrednog zemljišta.

Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektorima stočarstva, voćarstva, sjemenarstva, rasadničarstva te sektorima žitarica i uljarica korisnicima su dodijeljeni ugovori u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore 8,7 milijuna eura.

Poljoprivrednicima su za investicije u obnovljive izvore energije dodijeljeni ugovori vrijedni više od milijun eura. Za drvnu industriju su vrijedni 1,38 milijuna eura dok je za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava namijenjeno gotovo pola milijuna eura, kao i novih 551 tisuća eura potpore mladim poljoprivrednicima i poljoprivrednicama.


Tagovi

Dodjela ugovora Potpore Marija Vučković Poljoprivrednici PRRRH


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]